Unit4 wordt overgenomen door TA Associates en Partners Group

22-03-2021 | door: Redactie

Unit4 wordt overgenomen door TA Associates en Partners Group

Unit4, speler in zakelijke cloud-software voor mensgerichte organisaties, maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsinvestering door private equity-bedrijf TA Associates.

Partners Group, een investeerder in private markten, zal namens zijn cliënten eveneens een investering in Unit4 doen. Mike Ettling, de CEO van Unit4, zal het bedrijf blijven leiden met de hulp van het bestaande managementteam. Advent International, de huidige meerderheidsaandeelhouder in Unit4, draagt zijn aandeel in het bedrijf volledig aan de nieuwe investeerders over.

ERP

Unit4 en TA zullen samenwerken aan een snellere realisatie van Unit4’s visie van “mensgerichte ERP” voor middelgrote bedrijven. Unit4 is een software en servces bedrijf dat dienstverleners ondersteunt, zoals zakelijke dienstverleners, publieke instanties, non-profitorganisaties en instellingen in het hoger onderwijs. Deze samenwerking zal Unit4 helpen om oplossingen te bieden voor de specifieke eisen en uitdagingen van wereldwijde organisaties die in deze sectoren actief zijn, zo melden betrokken partijen.

“Onze samenwerking met TA en Partners Group kon niet op een beter moment komen. Met de introductie van ERPx, ons geavanceerde cloud-native Enterprise Resource Planning (ERP)-platform, de uitbreiding van ons wereldwijde partnernetwerk, de oprichting van een sterke en levensvatbare klantencommunity in de vorm Community4U en intensievere investeringen in mensen in onze kern- en groeimarkten maken we ons bij Unit4 op voor een forse groei in de volgende fase van onze bedrijfsontwikkeling”, zegt Mike Ettling, de CEO van Unit4. “Onze klanten geven aan dat ze voor de realisatie van hun groeiambities en voor duurzaam succes niet alleen behoefte hebben aan efficiëntieslagen, maar ook aan snelle innovaties. Onze dienstgerichte ‘people first’-aanpak en onze software, die de regels van het spel verandert, zullen onze klanten helpen gedijen zodra de markt weer opleeft.”

“We volgen Unit4 al jarenlang. We zijn onder de indruk van de groei die het bedrijf onder de leiding van Mike heeft geboekt en de toegewijdheid aan het bedienen van middelgrote mensgerichte organisaties. Dit sluit goed aan op onze investeringsfilosofie”, zegt Morgan Seigler, een van de managing directors van TA en medehoofd van de Europe Technology Group van TA. “We vinden het geweldig samen met Mike en het team van Unit4 een nieuwe groeifase voor het bedrijf in te luiden en het te ondersteunen bij de ontwikkeling van relevante zakelijke oplossingen die organisaties in zijn doelmarkten helpen om klanten te behouden, hun dienstenaanbod uit te breiden en te groeien.”

"Unit4 is een hoogwaardige en financieel uiterst gezonde leverancier van softwareoplossingen met een fors potentieel voor transformatieve groei. TA Associates is een bedrijf dat we heel goed kennen. We zijn verheugd om met hen samen te werken aan de overname van dit uiterst veelbelovende bedrijf", zegt Bilge Ogut, Partner en Global Head Private Equity Technology bij Partners Group.

De transactie zal naar verwachting in het begin van de zomer van 2021 zijn voltooid, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Arma Partners en Evercore treden op als financieel adviseurs van Unit4. De Brauw Blackstone Westbroek treedt op als zijn juridisch adviseur. Alvarez & Marsal treedt op als financieel en belastingadviseur voor TA Associates. Kirkland & Ellis treedt op als zijn juridisch adviseur.

Terug naar nieuws overzicht
Software