Datameer helpt het datastuwmeer beheersbaar te houden

George Shahid, CEO Datameer

23-03-2021 | door: Hans Steeman

Datameer helpt het datastuwmeer beheersbaar te houden

Opgericht in 2009, is het in San Francisco gevestigde Datameer, een gerenommeerde speler op de ETL-markt (extract, transformeer en laden). De oplossing van Datameer richt zich op, zoals CEO George Shahid van Datameer het noemt, de gereguleerde markten waaronder gezondheidszorg, telecomindustrie en de financiële wereld.

Origineel was het in Duitsland gestarte Datameer, als bedrijf sterk verbonden met het succes van Apache Hadoop. Het was een bekende managementoplossing voor deze omgeving. Nu de trend in de industrie is dat cloud steeds belangrijker wordt, is een aanpassing van de strategie noodzakelijk om een gezonde toekomst zeker te stellen.

Datameer biedt daarom vandaag de dag drie oplossingen: Ex, de oude versie van het big data-platform, Spectrum (cloud ETL ++), een gemoderniseerde versie van de in-house oplossing en tot slot Spotlight, een cloud catalogiseringstool.
De ETL++-oplossing is de oplossing die data extraheert, transformeert en vervolgens het laden in elke cloud-omgeving mogelijk maakt. Er is ondersteuning voor Snowflake, AWS Redshift, Azure Synapse, Google BigQuery, DataBricks en cloud-datalakes. Hierbij is S3 de universele storage layer die gebruikt wordt.

Essentieel is dat het dankzij de native integratie een direct inzetbare oplossing is waarbij geen code meer geïntegreerd hoeft worden. Aangesloten op een datalake zorgt Datameer Spectrum ervoor dat de data wordt gerubriceerd, geoptimaliseerd en vervolgens op de juiste locatie gearchiveerd wordt. George Shahid: “We hebben Datameer Spectrum ontwikkeld in antwoord op de marktvraag voor het beheer van complexe data pijpleidingen in ondernemingen. Hierbij is het essentieel om te zorgen voor de noodzakelijke strikte beveiliging, het naleving van de regelgeving en het correct beheren van de datastromen”.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht