StrongBox slaat grote slag in Duitsland

Floyd Christofferson, CEO Strongbox

23-03-2021 | door: Hans Steeman

StrongBox slaat grote slag in Duitsland

StrongBox is een Californische startup (uit Santa Rosa) die zich bezighoudt met het archiveren van grote hoeveelheden data. Cruciaal in het StrongLink-concept van StrongBox is dat door de gekozen architectuur enkel de metadata relevant is om data terug te vinden.

Op welke infrastructuur en waar deze opgeslagen is, wordt helemaal door de bibliotheek met metadata beheerd. Floyd Christofferson, de CEO van StrongBox Data Solutions: “Voor de gebruiker maakt het niet uit waar de data staat. De metadata in de repository regelt het beheer. Anders gezegd: Eén enkele oplossing beheert een multi vendor storage omgeving”. StrongBox heeft als krachtige slogan de mededeling: verplaats alles naar alles. Hiermee onderstreept men nogmaals dat elke infrastructuur te ondersteunen is, omdat enkel de metadata bepalend is voor de locaties.

Ook met tape aan de slag
StrongBox Data is opgericht in 2008, en heeft met zijn StrongLink-oplossing veel grote klanten aan zich weten te strikken. Met behulp van een tape-virtualisatie-technologie bouwt men sinds kort op basis van LTFS, een storage omgeving in de vorm van een NAS (Network Attached Storage). Daarmee is de StrongLink-oplossing uitgegroeid tot een echte datamanagement-omgeving. Het ondersteunen van LTFS maakt goedkoop archiveren van grote hoeveelheden data mogelijk. Dat levert direct nieuwe klanten op. Als voorbeeld: ter ondersteuning van zijn nieuwste supercomputer, vervangt bijvoorbeeld het Duitse Climate Computing Center (DKRZ) zijn hiërarchische bestandsbeheersysteem HPSS met StorageTek-bibliotheken, door de StrongBox-gegevensoplossing op LTO-cartridges. Hierdoor worden de kosten van archivering verder geoptimaliseerd. De StrongBox-oplossing gebruikt LTO-cartridges om een back-up van 120 Pbyte per jaar te maken in het Duitse rekencentrum.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht