Komprise stapelt succes op succes

Krishna Subramanian, medee-oprichter en COO van Komprise

24-03-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Komprise stapelt succes op succes

Het in Sunnyvale, Californië, gevestigde Komprise is voor onze lezers geen onbekende aanbieder. De start-up heeft zich gespecialiseerd in het organiseren van ongestructureerde data via Komprise Intelligent Data Management. Dankzij de ontwikkelingen in de markt, waarbij dagelijks weer meer data geproduceerd wordt, heeft men de wind in de rug. Dat blijkt mede uit het groeiende aantal partners.

Krishna Subramanian, een van de oprichters en COO van Komprise is daarover helder: “Komprise maakt stormachtige ontwikkelingen door. Inmiddels hebben we 150 medewerkers en groeit het aantal klanten snel”. Niet alleen nemen de datavolumes toe, ook het aantal gebruikers en partners dat vertrouwt op de Komprise aanpak groeit stormachtig. Als we Krishna vragen naar de belangrijkste asset: “Wij laten de data staan waar hij staat en werken op basis van metadata. Dit voorkomt een vendor lock-in. Voor veel bedrijven is dit een belangrijke eigenschap. Op basis van het geregistreerde gebruik kan Komprise voorstellen doen om (cold) data op een efficiëntere (goedkopere) locatie op te slaan en zo OPEX te besparen. De kosten en mogelijke besparingen worden in het Komprise dashboard getoond en helpen de beheerder bij het maken van de beste keuzes. Hierbij maakt het niet uit of er lokaal bestanden (files) opgeslagen zijn of dat juist de cloud (object-store) gebruikt wordt.

Pure Storage sluit zich aan
Het succes van Komprise blijft niet opgemerkt. Pure Storage gaat de Komprise-softwaretechnologie aanbieden om bestanden van de ene FlashArray naar de andere te repliceren, waardoor een extra optie voor disaster recovery wordt geboden.
Komprise CEO Kumar Goswami zei: "Door ons strategisch partnerschap met Pure Storage uit te breiden, zijn we nu in staat een geïntegreerde oplossing voor datareplicatie aan te bieden, die de kracht en efficiëntie van Pure Storage samen met de eenvoud en schaal van Komprise voor datamanagement combineert."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software