Witold Kepinski - 24 maart 2021

Viima wordt onderdeel van de HYPE familie

Viima wordt onderdeel van de HYPE familie image

HYPE, gesteund door meerderheidsaandeelhouder Main Capital, heeft Viima aangetrokken om krachten te bundelen met de HYPE-familie, om een breder productaanbod te bieden aan klanten van alle groottes en segmenten en om de steun van alle belanghebbenden binnen het bedrijfsinnovatie-ecosysteem uit te breiden.

Viima, opgericht in 2013 en gevestigd in Espoo (Finland), wordt gebruikt door meer dan 10.000 organisaties over de hele wereld en is uitgegroeid tot een succesvolle aanbieder van innovatiemanagement. Haar software helpt bij het verzamelen, ontwikkelen, prioriteren en analyseren van ideeën van een divers publiek in elke organisatie. De oplossing van Viima is aantrekkelijk voor klanten die zonder installatietijd aan de slag willen en waarbij eenvoud van gebruik een belangrijke vereiste is. Viima maakt het innovatieproces tot een spelletje, is zeer concurrerend in prijsstelling en een natuurlijke keuze voor ad hoc samenwerkingsscenario's. De flexibiliteit maakt Viima bijzonder aantrekkelijk voor kleinere bedrijven en individuele teams, maar Viima bedient ook veel grotere klanten, zoals If Insurance, Kanthal, L'Oréal en Telia.

Ongeacht de sector of grootte, innovatiemanagement is een belangrijke motor voor groei en winstgevendheid in organisaties. Terwijl veel grotere bedrijven en ondernemingen innovatie al beheren, ontbreekt het kleine en middelgrote ondernemingen vaak aan de financiële middelen en tijd om meer geavanceerde en op maat gemaakte innovatiemanagementtools te implementeren. Viima overbrugt deze kloof door deze bedrijven toegang te geven tot het krachtige instrument dat innovatiemanagement is. Innovatiebeheer kan de kosten van een organisatie verlagen en het bedrijf helpen snel van de grond te komen. De beheerde processen en een uitgebreid statusoverzicht van elk idee zorgen ervoor dat geen enkel idee wordt vergeten, dat werknemers gemotiveerd zijn en dat het bedrijf bloeit.

Met een team van in totaal zo'n 160 medewerkers zal de combinatie van HYPE en Viima de prominente marktpositie van HYPE in de markt van innovatiemanagementsoftware verder versterken, waarbij Viima het klantenbestand van HYPE internationaal, met name in de Nordics, zal uitbreiden. De gedeelde visie van HYPE en Viima is dat de nieuwe HYPE Groep klanten van elke omvang en behoefte beter kan ondersteunen. Doelgerichte oplossingen zullen worden aangeboden via HYPE's oplossing op ondernemingsschaal en Viima's configureerbare maar eenvoudig te begrijpen product. Met de toetreding van Viima tot de Groep haalt HYPE drie creatieve en zeer professionele oprichters in huis, evenals het innovatieve personeel van Viima, waardoor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten wordt gestimuleerd en een hogere waarde wordt geboden aan alle klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!