Witold Kepinski - 25 maart 2021

Veeam tweakt EMEA ProPartner netwerk programma

Veeam tweakt EMEA ProPartner netwerk programma image

Veeam Software, speler in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, investeert miljoenen euro’s in de verbetering van zijn ProPartner Programma voor Value-Added Resellers (VAR’s) in EMEA. In lijn met Veeam’s channelstrategie voor 2021, belonen deze verbeteringen partners die investeren in het vergroten van hun relevante kerncompetenties. Daarnaast versterkt Veeam zijn gezamenlijke netwerk van VAR’s, Veeam Cloud & Service Providers (VCSP’s) en system integrators, kunnen partners gebruikmaken van de groeiende acceptatie van abonnementslicenties en biedt het oplossingen die de waardepropositie van partners naar klanten uitbreidt.

Veeam erkent dat de verplaatsing naar cloud-architecturen en de transitie naar flexibele OpEx en IT op abonnementsbasis een drijvende kracht is achter substantiële verandering. Daarnaast hebben moderne organisaties tegenwoordig meer nodig dan alleen de implementatie van een oplossing. Zij verwachten strategisch advies, hogere serviceniveaus en continue consultancy. Het Veeam ProPartner Programma biedt competenties, simpliciteit en consistentie zodat partners kunnen voldoen aan de veranderde vraag van klanten, hun business kunnen versnellen en hun inkomsten kunnen versterken. Zo kunnen partners klantsucces garanderen en hun eigen doelen behalen. Sinds de eerste competenties geïntroduceerd werden in de eerste helft van 2020, heeft 43 procent van de partners hun verdiende punten omgezet in kortingen, waardoor hun winstgevendheid toe is genomen.

“Onze verkoop loopt 100% via het kanaal. Onze partners hebben daarin de onmisbare rol om onze Act II-reis naar de hybride cloud te versnellen. Daarom blijven wij investeren in onze partners en helpen wij hen hun klantwaardepropositie uit te breiden en hun winstgevendheid te vergroten”, zegt Daniel Fried, General Manager (GM) en Senior Vice President (SVP) EMEA en Worldwide Channels bij Veeam. “Daarnaast blijven klanten zich voornamelijk richten op het maximaliseren van de ROI middels digitale transformatie en het minimaliseren van risico door meer robuuste databeveiliging en cybersecurity toe te passen. Mede hierdoor zal IT op abonnementsbasis uiteindelijk de norm worden. De klant blijft echter centraal staan. De besluiten die zij nemen en investeringen die zij doen, zijn uiteindelijk gebaseerd op het advies en de acties van de leverancier. Veeam stelt zijn partners in staat de beste service te bieden, zodat zij kunnen voldoen aan de veranderde klantbehoeften op een manier die commercieel haalbaar is en hen helpt bij het opbouwen van sterkere, meer strategische relaties.”

“De hogere uitgaven aan digitale transformatie bieden een kans voor partners, maar dagen hen tegelijkertijd uit een breder scala aan oplossingen en serviceconsumptiemodellen te ondersteunen”, zegt Chris Webber, Research Director, Strategic Alliances bij IDC. “Naarmate de rol van VAR’s evolueert richting het leveren van meer services en zij de facto digitale transformatie partners worden voor hun klanten, moeten leveranciers de manier waarop zij partners betrekken en belonen herdefiniëren. Veeam begrijpt de cultuur van partnerships en baseert de verbeteringen in zijn ProPartner Programma voor VAR’s dan ook op deze verschuiving. Het programma beloont loyaliteit en rust VAR’s uit met de tools en expertise die zij nodig hebben om meer strategische relaties op te bouwen met hun klanten.”

De belangrijkste verbeteringen aan het ProPartner Programma voor VAR’s zijn:

Versterken van het partnernetwerk
Om de strategische doelen voor het versterken van het netwerk van tier-1 partners te behalen, breidt Veeam de voordelen voor VAR’s, VCSP’s en system integrators in zijn ProPartner Programma uit. Deze voordelen omvatten aanvullende maatregelen om Gold en Platinum partners te helpen hun winstmarges te vergroten wanneer zij Veeam-oplossingen verkopen en betere incentives voor dealregistratie. Zo worden de prestaties en loyaliteit van partners beloond.

Optimaliseren van licenties op abonnementsbasis
Klanten zijn steeds vaker op zoek naar IT-services die zij kunnen consumeren via licenties op abonnementsbasis en OpEX-prijsmodellen, waarbij zij enkel betalen voor de services die zij gebruiken. Veeam ondersteunt zijn partners door het mogelijk te maken hogere marges te genereren wanneer zij services op abonnementsbasis verkopen.

VAR- en VCSP-partnering
Veeam biedt extra ondersteuning voor VAR’s die een hybride reselling-model adopteren door samen te werken met VCSP’s. Hierbij worden VCSP-cloudservices toegevoegd aan het portfolio van de VAR, waardoor zij beter kunnen voldoen aan de cloudserviceverzoeken van hun klanten en zo een extra inkomstenstroom kunnen genereren.

Belonen van loyaliteit en prestaties
Veeam heeft twee nieuwe competenties toegevoegd aan zijn ProPartner Programma voor VAR’s: het belonen van partners die gebruikmaken van tools die worden aangeboden via Veeam’s Marketing Center en partners belonen die deals afronden voor specifieke producten in Veeam’s strategische portfolio.

Veeam investeert daarnaast in zijn VAR’s en distributeurs via Management by Objectives (MBO’s), waarbij de best presterende partners worden beloond op basis van verschillende prestatiegerelateerde metrics.

Verder introduceert Veeam een tiering van enterprise partners die onder meer beloond worden voor hun bijdrage aan het bevorderen van nieuwe deals via een influencer fee-programma.

Het nieuwe programma is ontwikkeld op basis van de behoeften van eindgebruikers en zorgt ervoor dat partners hun klanten tegemoet kunnen komen in hun vraag naar digitale transformatie, databeveiliging en cybersecurity.

Bezoek de website voor meer informatie: https://propartner.veeam.com/partner-levels-program-reseller

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!