Varonis Data Security Platform inventariseert alle ongestructureerde data

Carel Bak en Koemar Dharamsingh, Varonis

25-03-2021 | door: Witold Kepinski

Varonis Data Security Platform inventariseert alle ongestructureerde data

Varonis biedt nu in Nederland data security en insider threat detection. “Wij zijn pioniers in het opsporen, visualiseren, analyseren en beschermen van ongestructureerde data", legt Koemar Dharamsingh, Regional Sales Director bij Varonis uit.

“Het maakt daarbij niet uit waar data zich bevindt. Dat kan on-premises zijn, maar ook in een hybride cloud of in een multi-cloudomgeving. En wij beschermen data bij Azure net zo goed als bij Google, AWS of een andere public cloud. Hebben we ontdekt waar 'sensitieve data' zich bevindt en wie daar toegang toe heeft, dan kunnen we meteen vertellen waar het bedrijfsnetwerk 'overexposed' is: waar teveel mensen bedrijfsgevoelige data kunnen bekijken en eventueel bewerken. Dit probleem kunnen we dan ook automatisch herstellen voor onze klanten. In onze aanpak staat data altijd centraal", aldus Koemar Dharamsingh.

Het platform van Varonis is een pure softwareoplossing, die wordt geïnstalleerd in de eigen omgeving van een klant. “Ons platform richt zich op gegevensbeveiliging vanuit verschillende toepassingen, waaronder gegevensbescherming, detectie van bedreigingen en de respons daarop, en compliance”, vertelt Carel Bak, Director Sales ad interim: “Met Varonis doorloopt een klant het volledige traject van data security. Dat begint meestal met een vergaande analyse van de bij hem aanwezige data, in combinatie met een inventarisatie van de toegangsrechten van alle gebruikers. Wij noemen dat 'data risk assessment'. Met deze inzichten bepalen we de vervolgstappen, zoals: wat mogen welke gebruikers doen binnen de IT-omgeving van hun bedrijf, wie verdient welke gebruiksrechten? Ook zorgen wij dat de (beter ingeregelde) toegangsrechten in het vervolg eenvoudig up-to-date kunnen worden gehouden, zonder veel impact op de IT-omgeving.”

Lees het hele interview: Varonis beveiligt en structureert álle data, juist ook in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Security