Red Hat OpenShift Service on AWS vereenvoudigt Red Hat OpenShift Kubernetes clusters op AWS

Red Hat OpenShift Service on AWS vereenvoudigt Red Hat OpenShift Kubernetes clusters op AWS

27-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat OpenShift Service on AWS vereenvoudigt Red Hat OpenShift Kubernetes clusters op AWS

Amazon Web Services, onderdeel van Amazon.com en leverancier van enterprise open source oplossingen Red Hat kondigen de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service on AWS (ROSA). Dit is een nieuwe managed service die beschikbaar is via de AWS Console en die het voor Red Hat OpenShift klanten eenvoudiger maakt om containerized applicaties op AWS te bouwen, te schalen en te beheren.

Met ROSA kunnen klanten Kubernetes-clusters creëren met behulp van de Red Hat OpenShift-console, -functies en -tooling, zonder last te hebben van het handmatig moeten schalen en beheren van de onderliggende infrastructuur. ROSA stroomlijnt het verplaatsen van on-premises Red Hat OpenShift workloads naar AWS en biedt een strakkere integratie met andere AWS-diensten. Met ROSA krijgen klanten verder ook toegang tot Red Hat OpenShift met facturering en ondersteuning direct via AWS. Dit resulteert in de eenvoud van een single-vendor ervaring voor klanten die Red Hat OpenShift op AWS gebruiken. Er zijn vooraf geen investeringen nodig om ROSA te gebruiken. Klanten betalen alleen voor de containerclusters en nodes die worden gebruikt.

"Met Red Hat OpenShift Service on AWS hebben we een dienst die klaar is voor de toekomst. We hoeven ons geen zorgen te maken over het continu verbeteren van het platform of het beheren van de onderliggende infrastructuur of operaties, waardoor ons team zich volledig kan richten op het leveren van meer innovatie en waarde aan onze klanten", aldus Erwin Scholten, Chief Techology Officer bij ESDN.

Red Hat OpenShift

Red Hat OpenShift is het enterprise Kubernetes-platform van Red Hat. Dit platform breidt de mogelijkheden van het standaard Kubernetes uit, dat is gebouwd voor de cloud-productiestack, om container-applicaties te draaien met dezelfde gemeenschappelijke basis en tooling, in elke omgeving. Veel klanten kiezen ervoor om Red Hat OpenShift clusters zelf te beheren op AWS. Hoewel de elasticiteit, schaalbaarheid en beveiliging van AWS erg populair zijn gebleken bij Red Hat OpenShift-klanten, vereist het zelf beheren van clusters extra inspanning en kosten. Daarnaast moeten klanten ook twee leverancierrelaties beheren voor ondersteuning en facturatie. Deze klanten vroegen om een door AWS beheerde dienst voor Red Hat OpenShift, die naadloos samenwerkt met andere AWS-diensten op schaal, en ondersteuning en facturatie integreert in de AWS-gebruikerservaring.

Het aanbod van AWS op het gebied van Kubernetes bestaat uit onder meer Amazon Elastic Containers Service (ECS) voor klanten die een diepe integratie met AWS-diensten willen en Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) voor klanten die prioriteit geven aan het draaien van Kubernetes. AWS-klanten die de voorkeur geven aan een volledig serverloze ervaring met containers kunnen ook AWS Fargate gebruiken om containers te draaien zonder dat ze de onderliggende servers of clusters hoeven te beheren.

Snel en eenvoudig Kubernetes-clusters creëren

Met ROSA kunnen klanten snel en eenvoudig Kubernetes-clusters creëren met behulp van Red Hat OpenShift Application Programming Interfaces (API's) en tooling. Ook krijgen ze toegang tot het volledige spectrum aan AWS-services vanuit de AWS-console. ROSA brengt elasticiteit en een pay-as-you-go prijsmodel naar Red Hat OpenShift via een nieuw Red Hat-abonnement. Hiermee wil Red Hat de noodzaak voor complexe, meerjarige contracten wegnemen en klanten in staat stellen hun Red Hat OpenShift-gebruik in AWS af te stemmen op hun zakelijke behoeften. Met ROSA hebben klanten nu toegang tot een Red Hat OpenShift-abonnement met facturatie en ondersteuning, rechtstreeks via AWS. Hierbij wordt de eenvoud van een één-provider-ervaring geleverd en wordt de inkoop en operationele complexiteit gereduceerd van het beheren van twee afzonderlijke leverancierrelaties. Bovendien onderhoudt ROSA belangrijke compliance-validaties, waaronder SOC-2, ISO-27001 en PCI.

"Klanten gebruiken in toenemende mate containers om de snelheid en portabiliteit van hun applicaties te verbeteren. Ze vertrouwen daarbij steeds meer op technologieën als Red Hat OpenShift en AWS, die het eenvoudiger maken om gecontaineriseerde applicaties in te zetten," zegt Bob Wise, GM Kubernetes, AWS. "ROSA geeft deze klanten de mogelijkheid om containers naadloos op AWS te draaien met behulp van vertrouwde Red Hat OpenShift API's en tooling, en integreert de volledige breedte en diepte van AWS-services om hun workloads te bouwen, schalen en beheren."

"Red Hat OpenShift biedt een gemeenschappelijk, open en enterprise Kubernetes-platform voor hybride infrastructuren, van het fysieke datacenter van een klant tot hun activiteiten in AWS," zegt Sathish Balakrishnan, vice president, Hosted Platforms, Red Hat. "ROSA biedt een gestroomlijnd proces voor organisaties die de kracht van Red Hat OpenShift in AWS willen uitbreiden zonder daarvoor aparte technologiestromen te hoeven beheren. Hierdoor kunnen IT-teams zich richten op het leveren van waarde en niet op het beheren van de onderliggende infrastructuur."

'Volgende stap in evolutie van OpenShift'

Accenture Cloud First, inclusief de Accenture AWS Business Group (AABG) en zijn IBM Red Hat-team, heeft een uitgebreide achtergrond in de strategie, het ontwerp en de implementatie van holistische containeroplossingen. "Onze vaardigheden en brede ervaring in het bouwen en draaien van grootschalige en bedrijfskritische Red Hat OpenShift clusters, zowel on-premises als uitgerold naar de cloud, positioneert Accenture op unieke wijze voor een effectieve samenwerking met AWS en Red Hat," zegt Andy Tay, Global lead van de Accenture AWS Business Group bij Accenture. "De lancering van ROSA als een volledig beheerde dienst is de volgende stap in de evolutie van OpenShift. Het betekent dat Accenture zich kan richten op het leveren van de voordelen van moderne applicaties voor onze klanten, gebruikmakend van de door AWS en Red Hat geleverde cloud managed services."

Cognizant is een multinationaal technologiebedrijf dat diensten levert op het gebied van business consulting, informatietechnologie en outsourcing. "Met ROSA kunnen klanten van Cognizant nu profiteren van een geïntegreerde ervaring met hun workloads die draaien op het OpenShift-platform op AWS," zegt Raghuraman Chandrasekharan, AVP, Service Delivery en AWS Business Group lead bij Cognizant. "Cognizant's OpenShift on AWS-aanbod omvat nu ROSA als landingszone voor klanten die de verantwoordelijkheid van de infrastructuur- en platformdiensten willen delegeren, terwijl zij zich richten op hun zakelijke kernbehoeften."

Energie Data Services Nederland (EDSN) ontwikkelt en exploiteert de Nederlandse energie datahub namens de Nederlandse transmissie- en distributienetbeheerders. "Aanpassen aan veranderende klantbehoeften is voor ons een dagelijkse vereiste. Deze dynamiek vraagt om gemoderniseerde applicaties en een DevOps-methodiek die op schaal kan worden geleverd," zegt Arwin Scholten, Chief Technology Officer bij EDSN. "Met Red Hat OpenShift Service op AWS hebben we een dienst die klaar is voor de toekomst. We hoeven ons geen zorgen meer te maken over het continu verbeteren van het platform of het beheren van de onderliggende infrastructuur of operations. Hierdoor kan ons team zich volledig richten op het leveren van meer innovatie en waarde aan onze klanten."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud