Supply Chain specialist FourKites ontvangt honderd miljoen dollar financiering

27-03-2021 | door: Witold Kepinski

Supply Chain specialist FourKites ontvangt honderd miljoen dollar financiering

FourKites, het nummer 1 real-time supply chain visibility platform, heeft een nieuwe financiering van 100 miljoen dollar aangetrokken. De groeifinanciering wordt geleid door Thomas H. Lee Partners L.P. (THL) met deelname van Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB en Zebra Technologies én de reeds bestaande investeerders August Capital, CEAS Investments, Hyde Park Angels, Hyde Park Venture Partners en Bain Capital Venturers. Het totaal opgehaalde kapitaal komt hiermee op meer dan 200 miljoen dollar.

De financiering stelt FourKites in staat haar aanbod in oplossingen voor supply chain visibility te verbreden en haar marktbewerking en customer support uit te breiden naar Europa en verder. Het luidt tevens het begin in van een nieuw tijdperk in supply chain management, waarin geautomatiseerde, onderling verbonden en wereldwijd samenwerkende supply chains - van transport, magazijnen, winkels, vrachtwagens en meer - worden aangestuurd en geoptimaliseerd door real-time visibility-data en machine-learning.

"Deze laatste financieringsronde, na een jaar van recordgroei voor FourKites, bevestigt onze visie om de barrières te slechten in de huidige supply chains - tussen transport, magazijnen, winkels en losstaande technologiesystemen", aldus Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “We kijken ernaar uit om onze diensten in heel Europa aan te bieden, te beginnen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en om samen met onze investeerders waardevolle end-to-end visibillity mogelijk te maken die enorme toegevoegde waarde levert voor het totale supply chain ecosysteem. Ons platform stelt verladers en leveranciers in staat het volgende digitale supply chain-tijdperk te betreden."

Terug naar nieuws overzicht
Software