Red Bull Racing Honda en Oracle werken samen

27-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Red Bull Racing Honda en Oracle werken samen

Red Bull Racing, het viervoudig Formule 1-wereldkampioenenteam, heeft Oracle gekozen als officiële cloudinfrastructuurpartner.

Red Bull zal gebruik maken van de machine learning en data-analyse-mogelijkheden van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om de manier waarop data binnen zijn bedrijf wordt gebruikt te optimaliseren; van activiteiten op het circuit tot meer informatie in handen geven van de wereldwijde fanbase van het team. De door OCI aangedreven mogelijkheden zullen het team helpen zijn toch al formidabele concurrentievoordeel aan te scherpen.

Formule 1 is een sport die vaak wordt omschreven als gedreven door data; teams zijn geobsedeerd door analyse en minutieuze details die hen een concurrentievoordeel op de baan kunnen geven. Deze relatie tussen twee geavanceerde technologiebedrijven omvat werkzaamheden om het gebruik van gegevens te optimaliseren en te verbeteren om de autoprestaties voor Red Bull te verbeteren. Dit komt in de vorm van een meerjarige roadmap, die zowel on- als off-track engineeringactiviteiten raakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de uitgebreide kunstmatige intelligentie en machine learning-mogelijkheden van Oracle Cloud Infrastructure, aldus betrokken partijen.

Terug naar nieuws overzicht
Software