Cognizant koopt automotive specialist ESG Mobility

27-03-2021 | door: Witold Kepinski

Cognizant koopt automotive specialist ESG Mobility

Cognizant heeft aangekondigd dat het in München, Duitsland gevestigde ESG Mobility overneemt, een digitale automotive engineering R & D-leverancier voor verbonden, autonome en elektrische voertuigen.

ESG Mobility is een volledige dochteronderneming van ESG Elektroniksystem - en Logistik - GmbH, een particulier technologisch adviesbureau voor het ontwerp, de integratie en de werking van complexe, beveiligingsgerelateerde elektronische en IT-systemen.

Na afronding van de overname zullen ongeveer 1.000 technische R & D-specialisten zich bij Cognizant voegen in de auto-innovatiehubs van Duitsland, de VS en China.

Door ESG Mobility over te nemen, wordt de expertise van Cognizant op het gebied van autotechniek uitgebreid, met name op het gebied van geconnecteerde voertuigen. De wereldwijde geconnecteerde automarkt werd in 2019 geschat op ongeveer 63 miljard dollar en zal naar verwachting in 2027 meer dan 225 miljard dollar bereiken, volgens Allied Market Research. Een van de drijfveren voor groei is het derde mobiliteitspakket van de Europese Commissie, dat de ontwikkeling vereist van veilige, schone, geconnecteerde auto's en autonome en elektrische voertuigen, en dat alle nieuwe voertuigen tegen 2022 met internet moeten zijn verbonden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive, IoT