Gamma Communications boekt meer omzet

29-03-2021 | door: Redactie

Gamma Communications boekt meer omzet

Het Britse Gamma Communications, dat ook actief is in Nederland, behaalde goede financiële resultaten voor alle bedrijfsonderdelen met groei voor alle belangrijke productcategorieën gedurende het jaar. De impact van COVID-19 op de algemene financiële prestaties van de onderneming is beperkt; opzeggingen en oninbare vorderingen bleven op het normale lage niveau van vóór COVID-19. De omzet met 20% van 328,9 naar 393,8 miljoen Britse Pond.

De organische groei in de periode bedroeg 9% (van £328,9 mio naar £357,6 mio voor de hele Groep). De organische groei was iets lager dan oorspronkelijk verwacht als gevolg van de lagere verkopen in het tweede kwartaal door de COVID-19 pandemie; de verkoopactiviteit keerde in de tweede helft van het jaar terug naar het niveau van voor COVID. (NB. organische groei is exclusief de resultaten van overnames in 2020).

De maandelijks terugkerende inkomsten stegen van £306,9 mio in 2019 naar £359,3 mio in 2020.

European Business zag de brutowinst stijgen van £9,2 mio in 2019 naar £22,3 mio in 2020, voornamelijk door de overname van Voz Telecom (april 2020), HFO Holding (juli 2020) en gnTel (juli 2020).

Andrew Taylor, Chief Executive Officer: “We hebben goede bedrijfs- en financiële resultaten over 2020 gerealiseerd, met zowel onze Britse als Europese activiteiten die zich verder blijven ontwikkelen en groeien. We zijn gestart met de succesvolle uitbreiding van onze Europese aanwezigheid en werken nauw samen met het lokale management om onze groei in Cloud PBX in Europa te versnellen. Ondanks de COVID-19 pandemie was ons resultaat positief en wisten we onze marktpositie verder te versterken door de ontwikkeling en de lancering van nieuwe producten en diensten. Het afgelopen jaar hebben we de implementatie van onze UCaaS-strategie, die goed op schema ligt, geïntensiveerd, door uitbreiding van onze geografische footprint en verdere ontwikkeling van het dienstenaanbod. Als vanouds gaan we op alle markten door met verdere versterking van het, waarbij de focus ligt op betrouwbare ondersteuning van onze partners en klanten.”

Terug naar nieuws overzicht