Witold Kepinski - 31 maart 2021

SoftwareONE biedt Application Services en SAP on Azure met Microsoft

SoftwareONE biedt Application Services en SAP on Azure met Microsoft image

SoftwareONE, een wereldwijde leverancier van end-to-end software en cloudtechnologieoplossingen, heeft aangekondigd dat het een strategische overeenkomst is aangegaan met Microsoft om de groei van Application Services en SAP op Microsoft Azure wereldwijd te versnellen en voort te bouwen op de al lang bestaande succesvolle samenwerking.

SoftwareONE zal zijn capaciteit voor applicatieservices en SAP op Azure uitbreiden door tegen het einde van 2023 tot 5.000 toegewijde specialisten in dienst te hebben en op te leiden. Dit conform het businessplan van SoftwareONE en Microsoft, evenals de verwachte omzetgroei over deze periode

Microsoft zal helpen bij het opbouwen van SoftwareONE's praktijk met investeringen, training, certificering en technische toewijding.

Dieter Schlosser, CEO van SoftwareONE, zegt: “De uitgebreide overeenkomst met Microsoft onderstreept de lange en succesvolle relatie die we de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd. Ze gaat SoftwareONE helpen bij het realiseren van haar groeiambities in de twee focusgebieden Application Services en SAP in de cloud. Dit stelt ons in staat om aan enkele van de belangrijkste vereisten te voldoen waarmee onze klanten de komende jaren te maken zullen krijgen om hun digitale transformatie vooruit te helpen."

Microsoft

“Onze klanten hebben hulp nodig bij het moderniseren van legacy-applicaties en hun SAP-infrastructuur, en onze clouddiensten bieden aanzienlijke voordelen om hen te ondersteunen bij deze transformatie. SoftwareONE, een van onze 'Azure Expert Managed Service Providers', ziet dit ook als een kans, dus de beslissing lag voor de hand om onze doelen op elkaar af te stemmen in het voordeel van onze gemeenschappelijke klanten. We gaan ervan uit dat we met deze overeenkomst de komende drie jaar meer dan 3.000 klanten wereldwijd kunnen ondersteunen bij hun transformatie”, aldus Gavriella Schuster, Corporate Vice President, One Commercial Partner bij Microsoft.

Versterking van diensten voor applicatiemodernisering

Applicaties zijn een belangrijke ondersteuning voor organisaties en hun processen. Toch zijn veel van deze applicaties verouderd omdat ze niet meer de dynamiek bieden die de klant nodig heeft, hoge administratie- en onderhoudskosten veroorzaken en de innovatieprocessen in het bedrijf vertragen. Door een applicatie te moderniseren, kunnen bedrijven op bedrijfskosten en op administratie- en ondersteuningskosten besparen. Industrie-experts verwachten dat 80% van alle nieuw ontwikkelde applicaties tegen 2024 op containers zullen worden gebruikt, waardoor de behoefte aan experts met specifieke vaardigheden en proceskennis toeneemt.

“De samenwerking met Microsoft stelt SoftwareONE in staat om haar Application Modernization Advisory en Managed Services-team te versterken, dat de capaciteiten van softwareontwikkelaars, architecten en ontwerpers de komende drie jaar aanzienlijk zal uitbreiden. We zullen deze uitgebreide competenties beschikbaar stellen aan onze klanten over de hele wereld en hen ondersteunen bij het omzetten van legacy-applicaties in cloud-enabled technologieën”, zegt Joaquin Potel, global manager van SoftwareONE's Application Services-business.

Ondersteuning van SAP-migraties naar de Azure-cloud

In de afgelopen jaren heeft SoftwareONE de uitbreiding van zijn SAP-cloudcompetenties versneld, zowel organisch als via verschillende strategische overnames, waardoor het bedrijf zijn klanten wereldwijd marktleidende technologische expertise kan bieden. Dit helpt hen bij de migratie van SAP-applicaties naar de cloud en de introductie van S / 4HANA. Volgens schattingen van de industrie heeft de upgrade van het SAP-platform een geschat marktpotentieel van 100 miljard dollar tegen 2027.

Daniel DaVinci, Global Head of SAP Services Business bij SoftwareONE, zegt: “In combinatie met ons cloud-georiënteerde SAP-serviceportfolio biedt deze overeenkomst met Microsoft ons een uitstekende gelegenheid om ons competentiecentrum voor SAP on Azure, ons versnelde SAP uit te breiden. en de service en ons managed platform-aanbod wereldwijd verder ontwikkelen. Op deze manier kunnen we onze klanten een betrouwbare oplossing bieden om gebruik te maken van de voordelen van het Azure-cloudplatform voor moderne SAP-systemen. ”João Couto, Vice President voor de SAP Business Unit bij Microsoft, zegt:“ We zien een enorme marktkans. SAP-klanten versnellen hun transformatie naar de cloud. Als een van onze wereldwijde partners heeft SoftwareONE zijn SAP-activiteiten snel uitgebreid met de uitgebreide specialisatie voor 'SAP on Azure'. We kijken ernaar uit om deze kans samen aan te pakken, zodat onze wederzijdse klanten kunnen profiteren van ons partnerschap."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!