Witold Kepinski - 30 maart 2021

Cloud Architect Alliance bestaat zeven jaar

Cloud Architect Alliance bestaat zeven jaar image

Voor de beroepsgroep cloudarchitecten organiseert de stichting Cloud Architect Alliance (CAA) al sinds 2014 evenementen waar kennisdelen, netwerken en samenwerken de uitgangspunten zijn. Na zeven jaar succesvol evenementen organiseren, is de Cloud Architect Alliance (CAA) inmiddels een begrip onder de cloudarchitecten in Nederland en daarbuiten.

In 2014 signaleerden Freek Beemster en Bart M. Veldhuis dat cloudarchitecten behoefte kregen om bij elkaar te komen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Het beroep cloudarchitect stond nog in de kinderschoenen en de mogelijkheden om onderling ervaringen en vraagstukken te delen, waren nog beperkt. Freek Beemster en Bart M. Veldhuis besloten daarom tot de oprichting van de stichting Cloud Architect Alliance, de enige organisatie in Nederland die zich specifiek richt op cloudarchitecten.

Evenementen met cloudgerelateerde thema’s
De Cloud Architect Alliance organiseert voor cloudarchitecten vier keer per jaar een chique diner, waar een actueel cloudgerelateerd thema centraal staat. Doordat de Cloud Architect Alliance samenwerkt met verschillende sponsors, kunnen de cloudarchitecten geheel gratis aan een diner deelnemen. Van de naar schatting 2.200 in Nederland werkzame cloudarchitecten heeft bijna de helft daarvan aan een of meer evenementen van de Cloud Architect Alliance deelgenomen. Uit de ontmoetingen op deze evenementen zijn al vele samenwerkingen voortgekomen en zelfs bedrijven ontstaan.

Datacentrische Cloudstrategie en Datacontinuïteit
Op donderdagavond 22 april 2021 organiseert de Cloud Architect Alliance dit keer een online event met het thema “Datacentrische Cloudstrategie en Datacontinuïteit”, waar vijf verschillende sprekers met de aanwezige deelnemers hun expertise en praktijkervaringen zullen delen. “Data zit op de verkeerde plekken, in de verkeerde systemen en blijkt niet toegankelijk voor de juiste gebruikers. Dat is een situatie die we in de praktijk nog te vaak zien. Applicatielandschappen blijken veelal niet modulair te zijn opgebouwd. Het landschap bestaat uit solide, maar weinig flexibele bouwblokken, zoals bijvoorbeeld de suites van SAP en Oracle, die veel opties bieden, maar waarbij het tegelijkertijd veel tijd en moeite kost om de juiste data eruit te halen.”, zegt Bart M. Veldhuis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!