Redactie - 02 april 2021

Cisco Plus grote stap voorwaarts in het leveren van IT als een service

Cisco Plus grote stap voorwaarts in het leveren van IT als een service image

Conscia is al bijna twintig jaar een toonaangevende Europese leverancier van veilige en betrouwbare IT-infrastructuren. Op basis van deze jarenlange ervaring in het bouwen en leveren van volledig beheerde oplossingen – grotendeels gebaseerd op Cisco’s brede portfolio van marktleidende technologieën – richt Conscia zich steeds op het leveren van IT als een service aan zijn klanten. Cisco’s Cisco Plus aankondiging vormt een belangrijke stap in deze reis.

De weg naar IT as a service
De bestemming waar we allemaal naartoe reizen, ligt voor de hand: veel klanten willen uiteindelijk dat hun IT-infrastructuur, of dat nu is op locatie, ‘on premises, of in de cloud, wordt geleverd als een service. Organisaties willen zich concentreren op hun kerntaken, zoals het genezen van patiënten, het opleiden van studenten en het verlenen van openbare diensten, tegen voorspelbare maandelijkse kosten. Klanten willen minder van hun beperkte middelen besteden aan het tactisch beheren van hun IT-infrastructuur.

Het leveren en beheren van IT-infrastructuren gedurende de hele levenscyclus, dat is wat we hier bij Conscia doen. We beschouwen onszelf als een ‘netwerk van kennis’ omdat we onze ervaring en kerncompetenties op het gebied van veilige, managed IT-infrastructuren gebruiken om de best mogelijke IT-oplossingen te leveren aan onze klanten.

Bij Conscia bieden we al IT as a service, inclusief managed services, customer experience en onze eigen Conscia Cloud. Maar het was een uitdaging om een compleet IT-as-a-service-aanbod te creëren. Eerlijk gezegd waren de technologie en ondersteunende business modellen van Cisco en andere leveranciers nog niet helemaal ‘in place’.

Cisco Plus-versnelling
De komst van Cisco Plus verandert dit fundamenteel. Met Cisco Plus kunnen we bijvoorbeeld de IaaS-oplossing die we onze klanten bieden, compleet maken. Cisco Plus biedt een financieel model en een uitgebreide set aan softwaretechnologieën die een echt IaaS delivery portal mogelijk maakt. Cisco Plus biedt makkelijke, efficiënte manieren om een as-a-service-gebaseerde oplossing te leveren die is gebaseerd op Cisco’s brede portfolio van platforms en technologieën.

Het leveren van IT als een service betekent dat we de complete infrastructuur leveren, inclusief compute, storage, netwerk en beveiliging, met voorspelbare prijzen en beheer. Alleen Cisco biedt zo’n breed scala aan marktleidende platforms en technologieën die uiteindelijk als service onder de merknaam Cisco Plus zullen worden aangeboden.

Waar er hiaten zijn in het aanbod van Cisco – bijvoorbeeld geen eigen storage oplossing bieden of de meer toegespitste oplossingen die sommige organisaties nodig hebben – heeft Cisco’s partner-centric cultuur een enorm ecosysteem van software- en hardware-partners gecreëerd waarop we kunnen vertrouwen om onze IT as a Service offering te completeren. Een essentiële manier waarop Cisco dit ecosysteem van partners faciliteert, is via zijn open technologie API’s, die partners in staat stellen om bij te dragen aan Cisco’s waardepropositie.

Verheugd
Bij Conscia zijn we enorm verheugd dat onze strategische partner Cisco dieper in het ‘as-a-service’-tijdperk duikt. Alle ogen zullen gericht zijn op hoe wij, als technologieleiders, deze services succesvol zullen maken.

Ik zeg “wij”, omdat het slagen in deze transitie naar het leveren van IT als een service ligt in de kracht van de reis die Cisco en partners zoals Conscia samen afleggen. Samenwerken met Cisco is niets nieuws voor ons. Cisco en Conscia hebben eerder transformaties geleid in software defined technologie, enterprise agreements en customer experience. Teaming om transformatie te stimuleren is een bewezen succesformule en de brug naar succes bij het leveren van innovatie aan onze gemeenschappelijke klanten!

Door: Jeffrey den Oudsten, CTO Office Solutions Director, Conscia Nederland

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!