Witold Kepinski - 31 maart 2021

Nexus International koopt security specialist SightLabs van TNO

Nexus International koopt security specialist SightLabs van TNO image

Nexus International heeft een meerderheidsbelang verworven in het Amsterdamse cybersecuritysoftwarebedrijf SightLabs, een spin-off van TNO. Met de overname is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van cybersecuritytools in Nederland die breder zullen worden uitgerold. De software van SightLabs beschermt tegen de schadelijke impact van geavanceerde en gerichte cyberaanvallen. Als het gaat om AI en machine learning, heeft SightLabs al verschillende successen geboekt bij het identificeren, isoleren en neutraliseren van cyberbedreigingen voor informatiestromen in bedrijven met meerdere vestigingen.

Sightlab is begonnen als onderdeel van het TechTransfer-programma van TNO. Het doel van dit programma is om samen met de industrie innovatieve technologieën op de markt te brengen ten behoeve van het bedrijfsleven en de samenleving. TNO behoudt een minderheidsbelang in SightLabs.

De toevoeging van het technologieportfolio en de expertise van SightLabs onderstrepen de ambitie van Nexus International om de prestaties, kracht en bescherming van bedrijfsinformatie verder te verbeteren. Daarbij richten ze zich op hoe informatie wordt overgedragen, waar deze naartoe gaat en hoe deze de bedrijfsdoelen van een bedrijf ondersteunt.

“We zijn verheugd om voort te bouwen op de basis die is gelegd door SightLabs en TNO. We kijken ernaar uit om ons partnerschap te versterken en nog meer innovatieve en waardevolle diensten te creëren ”, zegt Olaf Hasker, Managing Director van Nexus International.

“Deze overeenkomst tussen TNO, SightLabs en Nexus International markeert weer een veelbelovende stap om nieuwe cybersecurity-technologie op de markt te brengen”, voegt Berry Vetjens, Directeur Markt van de ICT-onderzoekseenheid van TNO toe. “We zijn vastbesloten om met de industrie samen te werken aan een meer cyberveilige omgeving. En we kijken ernaar uit om met Nexus International samen te werken om ons portfolio van cyberbeveiligingstechnologieën nog verder uit te breiden en te verbeteren ”.

Dimitri Hehanussa, oprichter van SightLabs: “Deze overname is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Nexus International heeft een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van software en het bouwen van waardevolle schaalbare SaaS-oplossingen. Door de overname krijgt SightLabs een sterkere positie in het Nederlandse cybersecuritylandschap.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!