Schlumberger en Microsoft breiden partnerschap uit in energie markt

Schlumberger en Microsoft breiden partnerschap uit in energie markt

Schlumberger en Microsoft breiden partnerschap uit in energie markt

Schlumberger en Microsoft breiden partnerschap uit in energie markt

01-04-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Schlumberger en Microsoft breiden partnerschap uit in energie markt

Schlumberger en Microsoft kondigen een uitgebreid strategisch partnerschap aan om nieuwe technologieën voor de energiesector te versnellen. Het eerste aanbod, de Schlumberger Enterprise Data Management Solution voor het OSDU Data Platform - een nieuwe industriestandaard voor energiedata - is vandaag beschikbaar. Energiebedrijven zullen nu profiteren van een OSDU-compatibele oplossing en de mogelijkheid om naadloos verbinding te maken met de DELFI  cognitieve E & P-omgeving van Schlumberger. De Enterprise Data Management-oplossing is klaar voor wereldwijde klanten om te implementeren op Microsoft Azure, Schlumberger's geprefereerde wereldwijde openbare cloudplatform voor OSDU-compatibele oplossingen.

De wederzijdse bijdragen van de bedrijven aan de eerste commerciële release van het OSDU Data Platform vormen de basis van de Schlumberger Enterprise Data Management Solution. Door deze samenwerking zullen ze de Enterprise Data Management-oplossing verbeteren, de integratie met OSDU versterken en nieuwe schaalbare mogelijkheden voor gegevensopname, uniforme AI-sjablonen en domeinservices ontwikkelen. Deze nieuwe gezamenlijke oplossingen zullen worden gebouwd met behulp van branchegerichte cloud-, data- en AI-innovaties en domeinexpertise van Microsoft en Schlumberger. De bedrijven zullen samenwerken om deze nieuwe producten op de markt te brengen, inclusief verkoop, service en ondersteuning.

“De introductie van een wereldwijde cloudgebaseerde data-oplossing, gebouwd door Schlumberger en Microsoft, betekent dat de energiesector hun digitale transformatie met vertrouwen kan omarmen. Door samen te werken, hebben we toegang tot data en AI gecreëerd, waardoor een aanzienlijk potentieel voor productiviteitsverhogingen en prestatieverbeteringen in alle domeinen wordt ontsloten ”, aldus Hinda Gharbi, executive vice president Services and Equipment, Schlumberger. “Deze nieuwe mogelijkheden en kansen zijn vandaag realiteit geworden; onze gezamenlijke oplossing is beschikbaar voor implementatie op Azure over de hele wereld. Onze industrie kan nu het innovatietempo versnellen om de digitale toekomst van energie te versnellen."

"Onze uitgebreide samenwerking met Schlumberger onderstreept de visie die we delen om de digitale transformatie van de energiesector te helpen", aldus Scott Guthrie, executive vice president, Cloud + AI, Microsoft. “Door AI-technologieën te gebruiken, kunnen bedrijven hun gegevens vereenvoudigen om waardevolle inzichten te verkrijgen en workflows te stroomlijnen. Deze nieuwe oplossingen en platforms zijn gebouwd op Azure en open en interoperabel qua ontwerp, en stellen elke klant en partner in de energiesector in staat om te concurreren en te gedijen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, energy