VMware Cloud aanbod uitgebreid voor versnelling app modernisering

01-04-2021 | door: Witold Kepinski

VMware Cloud aanbod uitgebreid voor versnelling app modernisering

VMware presenteert nieuwe VMware Cloud toepassingen om klanten te helpen bij het ontsluiten van de mogelijkheden van multi-cloud en het snel leveren van moderne applicaties. VMware Cloud is een gedistribueerd multi-cloudplatform waarmee organisaties applicatiemodernisering kunnen versnellen in het hele datacenter, aan de egde en in elke cloud.

Door VMware Cloud kunnen ontwikkelaars op elke cloud bouwen en implementeren, waardoor hun productiviteit toeneemt. Het VMware Cloud platform biedt IT de mogelijkheid infrastructuur en operations te moderniseren tegen lagere kosten en met minder risico’s.

Met de introductie van VMware Cloud kondigt VMware een nieuw aanbod aan dat klanten een meer geïntegreerde ervaring geeft. Dit aanbod omvat:

VMware Cloud Universal – een flexibel abonnement dat de aankoop en consumptie van VMware multi-cloudinfrastructuur en beheerservices vereenvoudigt.

VMware Cloud Console – één enkele monitoring- en beheeromgeving voor VMware Cloud-infrastructuur, ongeacht waar die draait.

VMware App Navigator – een nieuw aanbod voor het beoordelen en prioriteren van app transformatie-initiatieven binnen het totale applicatielandschap, gebaseerd op de waarde van elke applicatie.

“We staan aan de vooravond van een nieuwe evolutie voor cloud en apps. Architecturen worden gedistribueerd en steeds vaker multi-cloud. Binnenkort zullen moderne applicaties vaker worden ingezet dan traditionele apps. De uitdaging voor elke CIO is om voordeel te halen uit deze innovatie zonder dat dit gepaard gaat met meer complexiteit en risico”, zegt Raghu Raghuram, chief operating officer products and cloud services van VMware. “VMware Cloud is momenteel de enige cloud-oplossing die klanten kunnen inzetten in het datacenter en op elke cloud. Hiermee kunnen ze hun moderniseringsreis versnellen, vereenvoudigen en beter beveiligen. Met VMware Cloud Universal doen klanten een eenmalige aankoop, waardoor ze vervolgens apps in elke omgeving kunnen inzetten en kunnen verplaatsen wanneer de business of de applicatie daarom vraagt.”

“VMware Cloud on AWS gaf ons een veilige plek voor onze applicaties. We konden ons VMware Cloud-platform rechtstreeks in AWS plaatsen”, zegt Sarah Lucas, hoofd Infrastructuur en Platforms, William Hill. “We konden snel gebruikmaken van de public cloud,  zonder dat onze engineering-teams bijgeschoold moesten worden om een andere cloudomgeving te leren kennen. Tot nu toe hebben we meer dan 3.000 VM's en honderden applicaties gemigreerd. We hebben nu de mogelijkheid om services snel en consistent uit te rollen op het VMware Cloud-platform. We geloven dat het VMware Cloud Universal-aanbod ons een nog flexibeler model zal bieden om te groeien en onze VMware Cloud-omgeving te beheren.”

Modulaire multi-cloud-diensten voor alle applicaties
Applicatie-initiatieven zorgen voor meer zakelijke successen, een optimale klantervaring, innovatieve digitale diensten en ze zorgen ervoor dat de workforce overal kan werken. Organisaties die door VMware zijn bevraagd, melden dat 90% van de app-initiatieven gericht zijn op modernisering [1] en 80% van de organisaties gebruikt tegenwoordig applicaties op basis van een gedistribueerd model in zowel het datacenter, de cloud als aan de edge [2].

VMware Cloud is het platform voor zowel on-premises als cloud met gecombineerde security en operations. Het ondersteunt traditionele en moderne applicaties, verbindt met alle native clouddiensten en voldoet aan de verwachtingen van zowel ontwikkelaars als IT-operators. Met VMware Cloud profiteren klanten van de eenvoud van één enkel cloud operating-model voor hun multi-cloud implementatie. Daarnaast biedt het portabiliteit om de nadelen van cloud silo’s te voorkomen. VMware Cloud-klanten kunnen substantiële voordelen behalen waaronder tot wel 80% meer productiviteit van ontwikkelaars met VMware Tanzu Application Service [3], 59% lagere operationele kosten [4] en 46% snellere cloudmigraties [5].

Met VMware Cloud kunnen klanten apps inzetten binnen VMware Cloud Foundation dat draait op Amazon Web Services (AWS), Azure, Google Cloud, IBM Cloud en Oracle Cloud, op VMware Cloud on Dell EMC en bij honderden VMware Cloud Verified partners. VMware Marketplace biedt klanten toegang tot duizenden gevalideerde third party- en open source-ontwikkeloplossingen. VMware Cloud-klanten kunnen ook gebruikmaken van native public clouds en hun ontwikkelaars toegang geven tot alle native cloud services.

Kostenoptimalisatie, eenvoudige operations en snellere app-modernisering
Met de nieuwe VMware Cloud Universal-abonnementen krijgen klanten meer flexibiliteit en portabiliteit om cloud op hun eigen manier te adopteren en te profiteren van één enkel operating-model voor alle clouds. VMware Cloud Universal is ideaal voor klanten die geloven in een hybrid cloud-architectuur, die vaak uitgebreide of variabele cloud migratietijdlijnen hebben, die behoefte hebben aan cloud bursting of een OPEX-model zoeken voor on-premises infrastructuur. Met VMware Cloud Universal kopen klanten credits voor VMware’s multi-cloudinfrastructuur en beheer, die ze kunnen gebruiken voor de implementatie van VMware Cloud Foundation on-premises; VMware Cloud on AWS of VMware Cloud on Dell EMC. Voordelen van VMware Cloud Universal zijn: 

  • Keuze en flexibiliteit – koop eenmalig en zet diensten op elk moment in tijdens de duur van het contract.
  • Conversie – converteer en zet ongebruikte on-premises Cloud Foundation-credits in voor deployments in VMware Cloud on AWS of VMware Cloud on Dell EMC tijdens de contractduur.
  • Cloud Acceleration Benefits (CAB) – biedt flexibiliteit voor klanten die overstappen naar multi-cloud door hun bestaande investeringen in VMware-licenties te gebruiken voor VMware Cloud Universal credits.
  • Ingebouwde Kubernetes – VMware Tanzu Standard edition voor vereenvoudigde implementatie en operation van Kubernetes.
  • Multi-cloud management en operations – VMware vRealize Cloud Universal voor SaaS-gebaseerd multi-cloudbeheer.
  • VMware Success 360 – ontworpen om klanten te helpen continu waarde en snellere resultaten te laten behalen. Success 360 omvat success planning, hulp bij de adoptie, design workshops en proactieve support.

Dit nieuwe abonnement wordt ondersteund door VMware Cloud Console dat end-to-end inzicht en controle biedt voor alle VMware Cloud-infrastructuur zowel on-premises, in de cloud als aan de edge. Cloud Console is een geïntegreerde portal waar klanten VMware Cloud-bronnen kunnen toewijzen, beheren en optimaliseren. Via Cloud Console kunnen klanten credits inwisselen, VMware Cloud Universal-aanbiedingen inzetten en contact opnemen met de VMware support-organisatie.

De nieuwe VMware App Navigator-service helpt organisaties om app moderniseringinitiatieven te prioriteren en sneller resultaten te behalen. Andere portfolio rationalisering-services proberen vaak 'alles' te plannen, zijn langzaam wat betreft afronding en bevatten veel aannames die vaak verkeerd blijken te zijn. App Navigator biedt een agile-aanpak voor het analyseren van het portfolio. De dienst biedt geautomatiseerde tooling en hands-on experimenten om net genoeg te plannen om aan de slag te gaan en vervolgens snel apps en cloudtransformatie-initiatieven op te schalen. Tijdens een project werken klanten met VMware-experts aan een roadmap voor het rationaliseren van hun app-portfolio, het identificeren van moderniseringstrategieën en omgevingen voor verschillende apps gebaseerd op zakelijke en IT-doelen. Hierdoor kunnen klanten sneller in hun zakelijke behoeften voorzien, ongeacht wie het werk uitvoert, en het maakt zelfredzaamheid mogelijk waarmee risico’s geminimaliseerd worden.

“AWS is de voorkeursleverancier voor public cloud van VMware voor op vSphere gebaseerde workloads, en VMware Cloud on AWS is de voorkeursservice van AWS voor op vSphere gebaseerde workloads”, aldus Matt Garman, vicepresident verkoop en marketing bij AWS. “Klanten vinden het geweldig hoe snel en gemakkelijk het is om een op VMware gebaseerde hybride omgeving te adopteren die hun on-premise datacenters en AWS omvat. We zien een aanzienlijke wereldwijde adoptie in alle bedrijfstakken van klanten die VMware Cloud on AWS gebruiken voor snellere applicatiemodernisering. Door deze aankondiging hebben klanten de mogelijkheid om dezelfde VMware Universal Credits te gebruiken voor de implementatie van VMware Cloud on AWS en VMware on-premises.”

“Dell Technologies en VMware zetten zich in voor de toekomst van IT-infrastructuur door middel van intensieve samenwerking”, zegt Arthur Lewis, president Solutions and Portfolio Management van de Dell Technologies Global Infrastructure Solutions Group. “VMware Cloud on Dell EMC is een volledig beheerd, veilig en schaalbaar cloudplatform dat alle voordelen biedt van een on-premises infrastructuur, geleverd as-a-Service. Voor klanten die er de voorkeur aan geven hun private cloudinfrastructuur te beheren, bieden we een portfolio van oplossingen die nauw zijn geïntegreerd met VMware Cloud Foundation. VMware Cloud Universal vereenvoudigt de keuze doordat klanten kunnen investeren in hybride en multi-cloudoplossingen met behoud van flexibiliteit bij de implementatie.”

Beschikbaarheid
VMware Cloud Universal is vanaf nu beschikbaar. VMware Cloud Foundation Subscription is alleen beschikbaar via VMware Cloud Universal. De convertibiliteit van VMware Cloud Foundation Subscription naar VMware Cloud on AWS zal naar verwachting beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van FY22. VMware Cloud Console en VMware App Navigator zijn ook vanaf nu beschikbaar.

[1] VMware FY22 Q1 Executive Pulse, januari 2021, N=456
[2] VMware FY22 H1 Benchmark: Cloud and Applications, maart 2021, N=1184
[3] Forrester Total Economic Impact™ Study in opdracht van VMware, “The Total Economic Impact of VMware Tanzu Application Service (formerly Pivotal Platform)”, december 2019
[4] Forrester Total Economic Impact™ Study in opdracht van VMware, “The Total Economic Impact of VMware Cloud On AWS”, augustus 2019
[5] IDC White Paper, gesponsord door VMWare, “The Business Value of Running Applications on VMware Cloud on AWS", #US46919520, oktober 2020

Terug naar nieuws overzicht
Cloud