Kubernetes-clusters met Microsoft Azure Arc geschikt voor Nutanix

01-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kubernetes-clusters met Microsoft Azure Arc geschikt voor Nutanix

Met de introductie van Microsoft Azure Arc-enabled Kubernetes-clusters en de validatie van Karbon Kubernetes-clusters die draaien op Nutanix Hyperconverged Infrastructure (HCI) , bieden Nutanix en Microsoft hun klanten een snelle en soepele weg naar hybride cloud Kubernetes-succes. Dit meldt Nutanix in een blog.

De HCI van Nutanix is geschikt voor het uitvoeren van Kubernetes, gezien de veerkracht en het vermogen om lineair en eenvoudig (bijna zonder limiet) te schalen. Nutanix HCI omvat Karbon, Nutanix 'gecertificeerde Kubernetes-beheeroplossing die Kubernetes-beheerprocessen aanzienlijk vereenvoudigt gedurende de gehele levenscyclus.

De intuïtieve workflows van Karbon helpen gebruikers opslag- en netwerkconfiguratie, hoge beschikbaarheid, Kubernetes-versie-upgrades, OS-upgrades van knooppunten en meer aan te pakken. Karbon maakt het mogelijk om een productieklare Kubernetes-cluster in minder dan 10 minuten te implementeren, zelfs door beheerders met weinig tot geen Kubernetes-ervaring, in tegenstelling tot de weken of maanden die normaal gesproken nodig zouden zijn bij een handmatige aanpak.

Nutanix HCI, Karbon vormt samen met Nutanix 'trio van opslagoplossingen, Files, Volumes en Objects -producten, de basis van een on-prem enterprise Kubernetes-stack die klaar is voor integratie in een multicloud-configuratie.

Nutanix Karbon is nu technisch gevalideerd voor het uitvoeren van Kubernetes-clusters met Azure Arc. Via Azure Arc kunnen Azure-klanten nu naadloos de dataservices en beheermogelijkheden van Azure uitbreiden naar hun on-prem Kubernetes-clusters.

Lees meer in de blog van Nutanix.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud