Axians neemt Cisco Plus op in snel groeiend as a Service portfolio

Stefan Collet, Business Development Lead, Axians Nederland

02-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Axians neemt Cisco Plus op in snel groeiend as a Service portfolio

Axians voegt Cisco Plus toe aan haar as a Service portfolio. Na de eerdere introducties van Network as a Service en het AI-gedreven GAIA datacenter platform voegt Axians nu tevens Hybride Datacenter toe aan het portfolio. Het tijdens Cisco Live aangekondigde consumptiemodel biedt organisaties de mogelijkheid datacenter hardware, software en services lokaal af te nemen tegen een flexibel pay-per-use en as-you-grow model. Dankzij de flexibel, via het CX Cloud portaal af te nemen, Cisco UCS HyperFlex en Nexus technologie verwacht Axians relaties versnelt en toch modulair door te laten groeien richting een meer AI-gedreven dynamische infrastructuur. Axians landt eerste Europese klant op Cisco CX Cloud.

Met de omarming van het Hybrid Cloud as a Service (HCaaS) aanbod verwacht Axians samen met Cisco optimaal te voorzien in de groeiende vraag naar as a service, hybrid cloud en edge-technologie. Naast de eenvoud en schaalbaarheid, deed de eerder ontwikkelde Network as a Service dienstverlening, Axians besluiten vroegtijdig te participeren in de ontwikkeling van het Cisco Plus model. Daarnaast past de ontwikkeling naadloos in de meerjaren strategie rondom de ontwikkeling van as a service diensten, artificial intelligence en customer success.

CX Cloud

“Onze strategisch voorsprong in de adoptie van Cisco’s CX Cloud en as a service plaveit de weg om nog meer strategische waarde te bieden aan onze relaties. Gecombineerd biedt het Axians de mogelijkheid om de ambities van onze klanten op schaal te begrijpen, te garanderen en te versnellen, in elke stap van hun digitale transformatie”, zegt Stefan Collet (foto), Business Development Lead, Axians.

Als onderdeel van het GAIA portfolio biedt Axians met de toevoeging van het Cisco Plus aanbod on-demand performance op basis van Nexus, MDS en ACI-gestuurde switching technologie. Daarnaast wordt (hyperconverged) compute en storage capaciteit geboden met behulp van de toegevoegde UCS, HyperFlex en Intersight oplossingen. Het in GAIA ondergebrachte Cisco Plus aanbod valt uiteen in drie te combineren as a service bundels, gebaseerd op de benodigde technologie; Cisco UCS blades, racks en/of HyperFlex. Buiten de configuratiekeuzes is het grootste verschil dat de UCS bundels worden gefactureerd op basis van het aantal servers in power-on state en het verbruik in de HyperFlex bundel maandelijks in rekening wordt gebracht op basis van het werkelijke storageverbruik (GB’s).

Innovatie

Meer dan een financieel en flexibel model beschouwd Axians het Cisco Plus model als een onderdeel van zijn abonnement op innovatie. Met die reden implementeert Axians de geselecteerde hardware- en software componenten en worden de Cisco services verder verrijkt met eigen consultancy, beheer en innovatiediensten. Dit heeft de afgelopen jaren al geleidt tot een uitgebreide en tevreden set aan as-a-service klanten (case gemeente Utrecht) die Axians nu helpen uit te groeien tot dé value-add as a Service aanbieder en veelzijdig specialist in digitale transformatie.

Meer informatie: https://www.axians.nl/gaia/ciscoplus

Terug naar nieuws overzicht
Cloud