Softwarebedrijf AFAS uit Leusden bestaat 25 jaar

02-04-2021 | door: Redactie

Softwarebedrijf AFAS uit Leusden bestaat 25 jaar

Softwarebedrijf AFAS uit Leusden bestaat vijfentwintig jaar. Het familiebedrijf dat is opgericht in 1996 heeft in de loop der jaren zijn impact op het bedrijfsleven, maar ook daarbuiten, steeds weten te vergroten. Die impact neemt, wat AFAS betreft, ook in de komende 25 jaar weer verder toe.

Het feit dat AFAS zo weerbaar is, koers blijft houden en er financieel kerngezond voor staat, is voor een groot deel te danken aan dat het een oer-Hollands familiebedrijf is aldus AFAS. Dat familiaire karakter is volgens CEO Bas van der Veldt in de afgelopen vijfentwintig jaar overgeslagen op de medewerkers: “We kiezen er bewust voor om steeds te blijven investeren in hun welzijn en plezier. We geloven er namelijk heilig in dat blije medewerkers zorgen voor blije klanten.”

Ook CFO Arnold Mars noemt diezelfde kracht binnen het bedrijf als grote motor voor het succes: “Ons DNA is ontzettend belangrijk. Wij zijn sinds de oprichting ieder jaar een stukje groter geworden en dat hebben we aan onze sterke familieband te danken.”

Niet blindstaren op winstmaximalisatie
“Door onze platte organisatiestructuur hebben we ook geen aandeelhouders die alleen maar oog hebben voor winstmaximalisatie. Hierdoor kunnen we ons echt focussen op wat goed is voor onze klanten, medewerkers, de maatschappij en de organisatie op de lange termijn”, vertelt Arnold Mars. “Veel andere bedrijven hebben die luxe niet.”

Onderdeel van dat DNA is ook de missie van het familiebedrijf om werk leuker en beter te maken. “Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen, het kost handenvol tijd en het komt de kwaliteit niet ten goede”, vertelt Bas van der Veldt.

Volgens oprichter Piet Mars was het in het begin niet makkelijk om zich met die boodschap te laten gelden. “Het was knokken. Ondernemen is een gevecht, een continu gevecht – dat moet je je wel heel goed realiseren. We hebben natuurlijk een fantastische periode gehad in de afgelopen 25 jaar, maar het gemak waarmee dingen nu gebeuren staat in schril contrast met de worstelingen van de beginfase”.

Ook oprichter Ton van der Veldt is trots op de ‘reis’ die het bedrijf de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt: “Dit was onze reis in de ruimte, maar net als die astronauten waren we helemaal niet bezig met hoe ‘revolutionair’ en ‘baanbrekend’ deze onderneming misschien zou worden. De romantiek van het succes en het momentum komen pas veel later, als je op een dag beseft dat 1+1 nu 520 is geworden”.

25 jaar later werken er dus meer dan vijfhonderd mensen bij AFAS en helpt het softwarebedrijf ruim 12.000 bedrijven en organisaties in Nederland, België en de Caribbean. Alle medewerkers van AFAS werken dagelijks mee en worden ook echt aangespoord om de unieke bedrijfscultuur in stand te houden.

Korte geschiedenis
Vanaf de oprichting in 1996 ligt de organisatie volledig in handen van twee families; Mars en Van der Veldt. Op 1 januari 2009 is de dagelijkse leiding van AFAS Software overgedragen door Ton van der Veldt en Piet Mars aan hun zoons Bas van der Veldt (CEO) en Arnold Mars (CFO). Sindsdien vervulden zij de functie Raad van Bestuur en sinds 1 januari 2021 zetelen zij in de Raad van Commissarissen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, MKB
Software