Rapid Circle zorgt met app voor veilige administratie van vaccinaties bij zorginstellingen

05-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Rapid Circle zorgt met app voor veilige administratie van vaccinaties bij zorginstellingen

Een app van de Nederlandse Microsoft cloud-specialist Rapid Circle helpt zorginstellingen bij het efficiënt en veilig administreren van vaccinaties van hun medewerkers. De vaccinatie-app zorgt ervoor dat de informatie volgens alle privacy-vereisten wordt geregistreerd en opgeslagen. Ook kan de data, indien de medewerker daarmee instemt, AVG-proof worden gedeeld met het RIVM om later toe te voegen aan het vaccinatiepaspoort. De applicatie is inmiddels in gebruik bij acht zorginstellingen en wordt door Rapid Circle gratis beschikbaar gesteld.

Het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis kwam bij Rapid Circle met de vraag op welke manier ze het vaccinatieproces digitaal en volgens privacy-wetgeving konden inrichten, zonder daarbij af te doen aan de snelheid. Specialisten van Rapid Circle bouwden vervolgens in slechts twee dagen de Vaccinatie-app op basis van het Microsoft Power Apps-platform.

De app maakt het eenvoudig om de data zoals BSN, het soort vaccin en de vaccinatiedatum in te voeren. Het ondersteunt het vaccinatieproces optimaal door ook de mogelijkheid te bieden de informatie te delen met relevante partijen. Dit laatste gebeurt overigens alleen als de medewerker daar middels een handtekening, die ook in de app wordt geregistreerd, toestemming voor heeft gegeven. Zowel de app als de data staan op het bestaande beveiligde Microsoft cloud-platform van de instellingen zelf.

50 procent tijdswinst in proces

“De app van Rapid Circle stelt ons in staat het vaccinatieproces digitaal en op een veilige en efficiënte manier in te richten”, vertelt Bert Hausmans, afdelingshoofd Zorg en Ondersteunende applicaties bij het Zuyderland Ziekenhuis. “Het proces verloopt daarmee zo’n 50 procent sneller. Het is daarbij een prettig idee dat we niet afhankelijk zijn van registratie op papier of Excel en de data van de gevaccineerde medewerkers op een privacy-compliant manier kunnen registreren, opslaan en - indien gewenst - delen met het RIVM.”

Verwacht wordt dat naast de acht Nederlandse zorginstellingen die de vaccinatie-app al gebruiken, meer organisaties zullen aansluiten. Rapid Circle stelt de app gratis beschikbaar en verzorgt kosteloos de implementatie. “We werken voor verschillende organisaties in de zorgsector en zien welke impact de pandemie heeft op de processen en de mensen”, aldus Harold Punter, CEO van Rapid Circle. “Ik ben dan ook blij dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen en met de vaccinatie-app een bijdrage kunnen leveren om de vaccinaties bij medewerkers op een veilige manier te versnellen.”

Terug naar nieuws overzicht
Software