Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
04-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Donaties voor Bobby en Robine Foundation

Dutch IT-channel heeft tijdens de online uitzending van de Dutch IT-channel Awards aandacht gegeven aan de Bobby en Robine Foundation. Bobby en Robine zijn de kinderen van Jan Willem Schermerhorn en zijn vrouw Pamela. De kinderen lijden aan de extreem zeldzame en dodelijke metabole ziekte (stofwisselingsziekte) CLN2.

De Bobby en Robine Foundation werkt nauw samen met Metakids, een organisatie die zich breed inzet voor het bestrijden van metabole ziekten door middel van onderzoek.

Er zijn tijdens en na de uitzending een aantal donaties binnengekomen, waaronder van Protinus IT. Dutch IT channel heeft een donatie van 2500 euro gegeven. "Het geld wordt besteed aan de ontwikkeling van een nieuwe gentherapy die in de toekomst de basis moet vormen betreft genezing van alle metabole stapelingsziekten. Deze gaat dit jaar van start in het Erasmus MC", aldus Jan Willem Schermerhorn.

Rob de Kleijnen, directeur-uitgever van Dutch IT Channel: “Met deze donatie ondersteunt Dutch IT Channel de strijd tegen metabole ziekten. Al tijdens de uitzending hebben kijkers gul gedoneerd en hebben de dames van Tinseltown direct na hun optreden ook een mooie donatie gedaan. Wij roepen andere bedrijven in en buiten onze branche op om ook een donatie te doen. Elke euro helpt. Als ICT-branche kunnen we zo meer betekenen en het levensvooruitzicht van deze kinderen verbeteren.”

Lees wat u meer kunt doen voor kinderen met een metabole ziekte op de websites van Metakids en de Bobby en Robine Foundation.

Bekijk op deze link de hele Dutch IT-channel Awards show terug.

Terug naar video overzicht
Dutch IT-channel Awards