Witold Kepinski - 03 april 2021

Navaio IT Security en Omada beschermen zorginstellingen en ziekenhuizen

Navaio IT Security en Omada beschermen zorginstellingen en ziekenhuizen image

Navaio en Omada slaan de handen ineen voor om zorginstellingen en ziekenhuizen beter te beveiligen. Door het delen van kennis, in de vorm van webinars, gaan Navaio IT Security en Omada zorginstellingen en ziekenhuizen helpen op het gebied van identiteiten en toegangsbeheer.

Door de grote hoeveelheid gevoelige en persoonlijke patiëntgegevens, die in de gezondheidszorg worden verwerkt, wordt de gezondheidszorg een steeds groter doelwit voor cybercriminelen. Zeker in de huidige tijd kunnen zorginstellingen en ziekenhuizen het zich niet veroorloven om niet op ieder moment over de juiste gegevens te beschikken. Om zorginstellingen en ziekenhuizen te beschermen tegen kwaadwillenden zijn Navaio IT Security en Omada een samenwerking aangegaan. Samen gaan zij deze organisaties helpen op het gebied van identiteiten en toegangsbeheer. Ook bieden zij gratis hun kennis aan door webinars te organiseren voor het zorgdomein, zodat zij beter in staat zijn om zich te weren tegen invloeden van buitenaf. Oktober, een zorginstellingen in het zuiden van het land, wordt al ondersteunt door het Navaio-Omada partnership.

Dit biedt Oktober en soortgelijke organisaties vele voordelen, waaronder:

Verbeterd, up-to-date en gedetailleerd identiteits- en toegangsbeheer (IAM);
Verbeterde zichtbaarheid op organisatie-, afdeling-, team- en individueel niveau door middel van intelligente dashboards en rapporten;
De mogelijkheid om in de toekomst meer identiteiten te beheren, zowel extern als intern, indien nodig;
Bredere en meer gedetailleerde multifactor-authenticatie binnen de organisatie.

Deze samenwerking geeft klanten ook de mogelijkheid om interne audits uit te voeren op verschillende niveaus, met als doel te valideren of alle actieve medewerkers nog steeds de juiste set toegangsrechten hebben en geen voormalige medewerkers nog toegangsrechten hebben. Dit geldt ook voor personeel in dienst van derden, zoals zorgpartners en dienstverleners. Om zorginstellingen en ziekenhuizen te waarschuwen voor de mogelijke gevaren, zullen Navaio en Omada op 15 april van 14.00 tot 15.00 uur CET een webinar organiseren "Identiteiten in de gezondheidszorg: dynamisch, open en kwetsbaar". Paolo Carra, Navaio consultant zorg; Maik Berkelmans, architect informatietechnologie Oktober; en Mark Vermeulen, IGA-specialist bij Omada, gaan in op de specifieke uitdagingen waarmee zorgorganisaties worden geconfronteerd en richten zich op best practices. Aanmelden voor het webinar kan hier.

Arno Stolwijk, partner van Navaio IT Security: “De zorgsector wordt nog steeds zwaar getroffen op het gebied van cybersecurity, en het risico blijft groeien. Organisaties zoals Oktober hebben zeer gevoelige gegevens te beschermen, en het beheren van de toegang ertoe speelt een sleutelrol. We zijn verheugd om de mogelijkheden van Omada te delen met onze Nederlandse klanten in de vorm van webinars."

Ook Albert Jan Kuiper, Manager Bedrijfsvoering Oktober, is blij met de samenwerking: “Navaio stelt alles in het werk om Identity Governance en Administration zaken voor Zorggroep Oktober te regelen voor de best mogelijke oplossing. Ik vind het geweldig dat Navaio en Omada, als kennis- en samenwerkingspartners, naast ons staan om de verschillende uitdagingen aan te gaan.”

Michael Garrett, CEO van Omada, sluit af: “De huidige gedistribueerde en vaak cloud-gebaseerde organisaties zijn kwetsbaarder voor aanvallen dan ooit, waarbij aanvallers voornamelijk toegang tot het netwerk krijgen via gestolen inloggegevens. Dit maakt Identity Governance & Administration een cruciaal aspect van netwerkbeveiliging, en onze samenwerking met Navaio zal onze gecombineerde beveiliging naar meer organisaties zoals Oktober brengen. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!