Commerzbank brengt aantal bank applicaties naar Google Cloud

06-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Commerzbank brengt aantal bank applicaties naar Google Cloud

Google Cloud en Commerzbank, een Duitse bank met ee internationale focus, breiden hun samenwerking uit door een vijfjarig, strategisch partnerschap aan te gaan. Google Cloud gaat een groot aantal bankapplicaties van Commerzbank naar de cloud verplaatsen.

Deze samenwerking is een vervolg op de uitgebreide digitale transformatiestrategie die sinds 2017 wordt uitgevoerd. Google Cloud ondersteunt Commerzbank in hun stappen richting cloudtransformatie en bij de innovatie van nieuwe oplossingen voor klanten van de bank.

Commerzbank maakt steeds meer gebruik van cloudtechnologie om nieuwe producten en klantervaringen sneller op de markt te brengen, de prestaties van zijn systemen te verbeteren en de operationele kosten te verlagen. Dit moet de algehele digitale transformatie van de bank versnellen, die onder meer als doel heeft om in 2024 85% van zijn gedecentraliseerde applicaties in de cloud te laten draaien.

"In onze nieuwe 'Strategie 2024' blijft een multicloud-aanpak een belangrijke rol spelen. We gaan profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Google Cloud op het gebied van infrastructuurmodernisering, maar ook van de knowhow op het gebied van data-analyse en machine learning, als een van de pioniers van deze technologie. Nu we overstappen naar de cloud, is Google Cloud een belangrijke strategische partner", aldus Jörg Hessenmüller, Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur van Commerzbank.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud