Stichting govroam introduceert nieuwe dienst govguest

06-04-2021 | door: Redactie

Stichting govroam introduceert nieuwe dienst govguest

govroam wil ook de gasten van haar deelnemers een veilige toegang tot wifi bieden. Daarom introduceert Stichting govroam de dienst 'govguest‘. Hiermee kunnen deelnemers van govroam hun zakelijke bezoekers veilige wifi van govroam bieden. Govguest is vanaf 1 april gratis beschikbaar voor alle govroam-deelnemers. 

Hoe werkt govguest?
De eindgebruikers van govroam loggen in op een webportal van govroam en maken daar een wifi-account aan voor hun gast. Deze kan dan vervolgens (tijdelijk) inloggen op govroam. Makkelijk en wel zo gastvrij.

Veilig en betrouwbaar 
In het aanlooptraject van deze nieuwe dienst zijn er verschillende technische aspecten afgevinkt. Zoals privacy-aspecten en de BIO-compliancy. Uiteraard is de dienst gebaseerd op govroam, en dus WPA2-Enterprise, waardoor de wifi-toegang voldoet aan het verplichte ‘pas toe of leg uit’-principe. De leverancierselectie en het technisch ontwerp zijn zorgvuldig tot stand gekomen. Er is gekozen voor ‘eduroam Visitor Access’ als onderliggende software. Deze sluit goed aan bij de bestaande roamingdienst van govroam.
 
Govroam maakt voor govguest gebruik van de ‘eduroam Visitor Access’ software en van MyConext, beiden ontwikkelt door Surf. 
Lees hier meer over de techniek achter govguest.

Terug naar nieuws overzicht