Gartner: Meer FTE beschikbaar voor automatisering, cloud, analytics en werken op afstand

07-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gartner: Meer FTE beschikbaar voor automatisering, cloud, analytics en werken op afstand

55 procent van de CIO's verwacht het aantal FTE in IT in de loop van 2021 te vergroten. De focus ligt hierbij op experts op het gebied van automatisering, cloud, analytische platform en werken op afstand.

Dit blijkt uit onderzoek van Gartner. "De kritieke rol die IT bij de reactie van veel bedrijven op de pandemie heeft gespeeld lijkt een positieve impact te hebben gehad op plannen voor IT-personeel", zegt Matthew Charlet, research vice president bij Gartner. "Het initiële pessimisme rondom de talentsituatie van 2021 die veel CIO's medio 2020 nog kenbaar maakte is sindsdien afgenomen."

IT-talentstrategieën

Onder de ondervraagde CIO's wordt de behoefte tot het versnellen van digitale initiatieven in 2021 voornamelijk gedreven door IT-talentstrategieën. Het automatiseren van businessactiviteiten en een toename in de omarming van de cloud volgen.

CIO's zijn eerder geneigd FTE's beschikbaar te maken voor nieuwere en opkomende domeinen. Een groei in FTE voor security professionals is volgens Gartner noodzakelijk voor het terugdringen van risico's verbonden aan investeringen in werken op afstand, analytics en de cloud. Datacenter, netwerk, systeembeheer en applicatieonderhoud leveren naar verwachting op personeel door verschuiving naar FTE.

update-cio-talent-plans-april-release-2021.jpg

Meer informatie is beschikbaar in het e-boek 'Top Priorities for IT: Leadership Vision for 2021'.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud