Stichting OPEN zet zich in voor circulaire ICT

Rob Idink, bestuurslid NLdigital én Stichting OPEN

07-04-2021 | door: Witold Kepinski

Stichting OPEN zet zich in voor circulaire ICT

Vanaf heden organiseert Stichting OPEN namens alle producenten van elektrische en elektronische apparaten (EEA) in Nederland de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. "We bundelen dus de krachten met andere productgroepen. Zo zetten we een belangrijke stap in het halen van de aangescherpte doelstellingen en onze circulaire ambities", zo meldt NL Digital

Samen met alle elektronica-productgroepen heeft de stichting het doel om 65% van de producten die op de markt worden gezet, in te zamelen en hoogwaardig te recyclen. "Naast de wettelijke inzameldoelstelling willen we nieuwe stappen zetten in het hergebruiken en terugwinnen van grondstoffen. Om de hele e-waste-sector nog meer circulair te maken, is massa nodig en centrale regie. Stichting OPEN pakt deze centrale regie. En doordat alle producenten van EEA aansluiten, heeft zij massa. We zijn blij dat Stichting OPEN onze ambitie deelt en werken graag samen om deze te behalen", aldus NLdigital.

NLdigital blijft betrokken

NLdigital meldt verder: "De afgelopen 20 jaar organiseerde onze stichting ICT Milieu het inzamelen en recyclen van ICT-afval voor ruim 300 ICT-bedrijven. Door de nieuwe regierol van Stichting OPEN gaat de verantwoordelijkheid over en zal ICT Milieu stoppen als zelfstandige stichting. Maar, NLdigital blijft onverminderd betrokken bij Stichting OPEN voor de productgroep ICT. Samen met onze leden benoemen wij de bestuurder van Stichting OPEN die de producenten en importeurs van ICT-hardware vertegenwoordigt. Rob Idink (foto), de huidige voorzitter van ICT Milieu, is de eerste bestuurder voor de productgroep ICT in het bestuur van Stichting OPEN. Hij heeft ruggespraak met onze leden en ons bureau. Hiervoor bestaat de MilieuBeleidsGroep, waarin we met betrokken leden ieder kwartaal de ontwikkelingen en standpunten over ICT en milieu bespreken. Wil je ook meepraten? We horen graag van je. Je kunt je hier aanmelden."

“Het circulair maken van de e-wastesector is van groot belang, daarom staan wij achter de missie van Stichting OPEN”, aldus Rob Idink, bestuurslid NLdigital én Stichting OPEN.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht