Witold Kepinski - 07 april 2021

Conclusion Mission Critical beheert OT-omgeving van offshore windpark Blauwwind

Conclusion Mission Critical beheert OT-omgeving van offshore windpark Blauwwind image

Blauwwind, het consortium dat het offshore windpark Borssele III & IV in de Noordzee heeft gebouwd, heeft IT-dienstverlener Conclusion Mission Critical gekozen voor het operationele beheer van haar bedrijfskritische systemen. De IT-dienstverlener draagt de verantwoordelijkheid voor de weerbaarheid van de OT-omgeving en zorgt voor een goede aansluiting op de bestaande IT-omgeving. Conclusion Mission Critical was als adviseur al nauw betrokken bij de bouw van de IT-infrastructuur van Blauwwind. Deze samenwerking bevestigt de strategische positie van Conclusion Mission Critical als bedrijfskritische IT-partner voor de energiesector.

Het windpark Borssele III & IV heeft een geïnstalleerd vermogen van 731,5 Megawatt. Dit is voldoende groene stroom om ongeveer 825.000 Nederlandse huishoudens van energie te voorzien. Door deze maatschappelijke verantwoordelijkheid is downtime van de systemen voor Blauwwind geen optie. Speerpunten in de samenwerking met Conclusion Mission Critical zijn dan ook continue beschikbaarheid en hoge veiligheid van de OT-omgeving. Hiernaast speelt de time to market een belangrijke rol. De slimme aansluiting van nieuwe windparken op de bestaande omgeving kan met behulp van standaardisering door Conclusion Mission Critical snel worden gerealiseerd.

Luke Machen, Operations Director bij Blauwwind: ”Conclusion Mission Critical geeft ons de zekerheid dat het monitoren, beheren en onderhouden van onze OT-omgeving volledig wordt verzorgd. Hierdoor kunnen wij ons focussen op onze kerntaak: het veilige en duurzame beheer van ons windpark.”

“Deze samenwerking laat precies zien waar Conclusion Mission Critical voor staat: het overnemen van de verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische systemen van organisaties die in het hart van de maatschappij staan”, vertelt Marc de Beer, directeur van Conclusion Mission Critical. “We zijn trots en blij met het vertrouwen dat Blauwwind in ons heeft gesteld. Een aantal van onze medewerkers is zelfs getraind om, indien nodig, op zee te kunnen werken. Door deze werkervaring te combineren met onze expertise op het gebied van kritische processen, weten wij als geen ander voor welke uitdagingen onze klant kan komen te staan. Hierdoor zijn we in staat om Nachtrust-as-a-Service te leveren aan Blauwwind.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!