Fujitsu: Digitale integratie van supply chains en productieketens cruciaal voor concurrentievermogen

09-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Fujitsu: Digitale integratie van supply chains en productieketens cruciaal voor concurrentievermogen

Om concurrerend te blijven, moeten fabrikanten hun supply chain volledig digitaal integreren met hun productieketens. Dat is de boodschap van Fujitsu tijdens de Hannover Messe Digital Edition 2021. Tijdens het evenement wordt ingegaan op de vraag hoe fabrikanten een duidelijk concurrentievoordeel kunnen behalen met snellere ontwikkeling van nieuwe producten, betere klantenservice en lagere kosten.

De Fujitsu livestream “Smart Manufacturing: Think beyond the factory” op dinsdag 13 april om 11:30 uur CET laat zien hoe de volledige digitale integratie van supply chains de naadloze stroom van materialen in- en uit de werkvloer samenvoegt met de digitale creatie, ontwikkeling en uitvoering van nieuwe producten. Joern Nitschmann, Head of Manufacturing & Automotive bij Fujitsu CE, en livestream-presentator: “Op dit moment is digitalisering de drijvende kracht achter de productiesector, waardoor we steeds dichter bij het doel komen van Smart Manufacturing en Industry 4.0. Fujitsu richt zich op de Hannover Messe Digital Edition 2021 op wat fabrikanten vandaag kunnen doen om hun concurrenten een stapje voor te zijn. Tijdens onze livestream bekijken we hoe de volgende stap de supply chain en de productieketen harmoniseert en waar de kruisbestuiving tussen beide nog moet plaatsvinden.”

De deelname van Fujitsu aan de Hannover Messe omvat ook Media Library inhoud waarmee het bedrijf wil aanzetten tot denken. Deze nieuw uitgebrachte onderwerpen belichten verschillende topics voor de maakindustrie, waaronder:

  • Fujitsu Integrated Shopfloor gaat in op de uitdagingen waar fabrikanten vandaag de dag voor staan. Ze moeten ofwel sterk geïntegreerd raken in de bredere supply chains en digitale transformatieagenda's van OEM's, of ze richten zich op 'batch size one'-productie door digitale configuratie van producten aan te bieden via gespecialiseerde online platforms. De officiële media highlight tour (8 april 2021, 11:00 tot 13:00 CET) staat stil bij deze showcase.
  • Fujitsu Smart Manufacturing - COLMINA and SAP offerings Smart Manufacturing is de sleutel tot het opbouwen van veerkracht in de productie. Fujitsu's aanpak legt de nadruk op Cyber Physical Systems (CPS) in - en vervolgens buiten - de fabriek, om de vitale digitale verbindingen met belanghebbenden in de bredere waardeketen tot stand te brengen. Ontdek hoe Fujitsu klanten over de hele wereld heeft geholpen om de productie weerbaarder te maken door gebruik te maken van zijn wereldwijde oplossingen, waaronder COLMINA en SAP offerings.
  • Quantum-Inspired Optimization in manufacturing Er zijn talloze manieren om processen te combineren voor de vervaardiging van een eindproduct - maar slechts één manier is optimaal. Fujitsu helpt productiebedrijven ervoor te zorgen dat hun productie 'altijd optimaal' is met QIOS - kwantumgeïnspireerde optimaliseringsdiensten op basis van de Digital Annealer.
  • Enterprise 5G 5G vindt al veel weerklank op de consumentenmarkt, waar klanten op zoek zijn naar interessante nieuwe functies en betere toegang tot media en communicatie. Maar wat is de weg naar waarde voor ondernemingen?

Virtual booth

De virtual booth van Fujitsu op de Hannover Messe biedt daarnaast inzicht in tal van andere productiegerelateerde onderwerpen, zoals slimme inspectie, digitalisering van de werkvloer, hybride IT en de Open Industry 4.0 Alliance.

Wil je deelnemen aan Hannover Messe? Klik hier om je in te schrijven!

Terug naar nieuws overzicht