Database specialist Redis Labs haalt flink bak kapitaal op

09-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Database specialist Redis Labs haalt flink bak kapitaal op

Redis Labs heeft aangekondigd dat het 110 miljoen dollar aan financiering heeft afgesloten onder leiding van een nieuwe investeerder, Tiger Global, waardoor de waardering van het bedrijf op meer dan 2 miljard dollar komt.

De Series G-ronde van het bedrijf omvat ook deelname van een andere nieuwe investeerder, SoftBank Vision Fund 2, en bestaande Redis Labs-investeerder TCV. Bovendien verwierven Tiger, SoftBank en TCV extra eigendom als onderdeel van een secundaire transactie van 200 miljoen dollar.

Opgericht in 2011 door Ofer Bengal (CEO) en Yiftach Shoolman (CTO), heeft Redis Labs nu een nettobedrag van 347 miljoen dollar opgehaald en zal het blijven investeren in het uitbreiden van de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf, waardoor het marktleidende realtime dataplatform wordt bevorderd, en het leveren van klantenondersteuning van wereldklasse. De bestaande investeerders van het bedrijf zijn onder meer Bain Capital Ventures, Francisco Partners, Goldman Sachs Growth, Viola Ventures, TCV en Dell Technologies Capital.

“We hebben Redis Labs opgericht met het idee dat de toekomst van de databasemarkt bepaald zou worden door prestaties, waarin Redis uitblinkt. Dankzij de toewijding van ons team is Redis een dataplatform op ondernemingsniveau geworden dat vrijwel elke real-time use case in elke branche kan aanpakken ”, aldus Ofer Bengal, medeoprichter en CEO van Redis Labs. "Samenwerken met uitzonderlijke nieuwe investeerders zoals Tiger Global en SoftBank, naast het voortdurende geloof van onze bestaande investeerders zoals TCV, bevestigt onze missie om van Redis de de facto realtime dataplatformbedrijven te maken die ervoor kiezen om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen."

Terug naar nieuws overzicht
Software