TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition

TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition

TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition

TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition

09-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april organiseren IT Campus Rotterdam en Tekkieworden, s’ Nederlands grootste gids naar werken en studeren in tech, de ‘TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition’. Hierin staan de IT-carrièrekansen in de Rotterdamse havenindustrie een week lang centraal. De private en publieke wereld slaan hiermee wederom de handen ineen om mensen te enthousiasmeren voor IT-opleidingen en banen, en het vergroten van de aansluiting tussen IT-onderwijs en bedrijfsleven. De TekkieWorden Week is gratis en online toegankelijk en is een samenwerking van tientallen bedrijven in de Rotterdamse haven en acht IT-opleiders.

Tijdens de TekkieWorden Week ‘Rotterdam Port Edition’ worden ruim 20 online activiteiten georganiseerd die laten zien welke IT-kansen er zijn in de havenstad Rotterdam. Van een intro-lesje Python tot een virtueel bezoek aan dek van een groot schip. Deelnemende partners zijn o.a. Bit Academy, Coolblue, Damen Shipyards Group, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Portbase, Prorail, TechBinder, TechGrounds en Winc Academy. Zij laten zien hoe veelzijdig IT-banen zijn en welke carrièrekansen de tech sectorbreed biedt.

“Door de toenemende digitalisering van de maritieme sector wordt de vraag naar personeel met toegepaste IT-kennis steeds groter. De TekkieWorden Week is een unieke kans om te zien welke carrièreperspectieven er allemaal zijn in de Rotterdamse havenstad.” aldus Jacob Diepenhorst, projectleider Next Maritime Professional bij IT Campus Rotterdam.

Carrièreperspectief voor verschillende doelgroepen
De TekkieWorden Week geeft middelbare scholieren, studenten, professionals, omscholers en werkzoekenden een nieuw carrièreperspectief en enthousiasmeert hen voor een loopbaan in de IT. Alle activiteiten zijn gratis en duren maximaal een uur.

“Ondanks de aanhoudende coronacrisis blijft het tekort aan en daarmee de vraag naar mensen in IT groot. Een ontwikkeling die kansen biedt voor mensen die een carrière in tech ambiëren, maar óók voor mensen die een tech-carrière nog nooit overwogen hebben, vastzitten in de ontwikkeling in hun huidige baan, of te maken hebben met corona-ontslag. Net als bij de vorige edities van de TekkieWorden Week laten we met online activiteiten van binnenuit zien wat de tech-wereld in de Rotterdamse haven te bieden heeft. Zo leren deelnemers bij de sessie van Damen Shipyards group meer over de effecten van digitalisering op de baankansen in de maritieme sector of kunnen deelnemers onder leiding van het Rotterdamse bedrijf ‘Blocklab’ kennismaken met blockchain en daaraan gerelateerde banen.”, aldus Floor Vink, Managing Director TekkieWorden.

Terug naar nieuws overzicht