HMD Global vernieuwt aanbod Nokia-telefoons

Nokia X10 en X20

HMD Global vernieuwt aanbod Nokia-telefoons

Nokia G10 en G20

11-04-2021
Deel dit artikel:

HMD Global vernieuwt aanbod Nokia-telefoons

HMD Global maakt zes nieuwe smartphones bekend en introduceert tevens een nieuwe naamgeving voor het portfolio. De Nokia X-serie vormt het topsegment, de G-serie valt in het middensegment en de C-serie omvat instapmodellen. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan.

De X-serie staat aan de top van het nieuwe portfolio en wordt gelanceerd met de Nokia X20 en Nokia X10. Kopers ontvangen drie jaar security updates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie. HMD Global wil op deze manier duurzame consumptie aanmoedigen, de productlevenscyclus verlengen en e-waste verminderen.

Android One

De Nokia X20 en Nokia X10 draaien op de pure Android One-interface en worden geleverd met Android 11. Beide worden aangedreven door het nieuwste Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform dat wereldwijd 5G biedt. Ook zijn ZEISS Optics en innovatieve AI-oplossingen aanwezig. De Nokia X20 en X10 hebben een breed 6,67" full HD+ punch-hole-scherm.

X-serie smartphones worden geleverd zonder lader, waarmee HMD Global een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoon opladers. De USB-kabel wordt wel nog meegeleverd, de lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede aan CLEAR RIVERS, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen. Wel inbegrepen is een 100% composteerbare case om de smartphone te beschermen en daarmee de levensduur te verlengen.

De Nokia X20 heeft een 32MP frontcamera en 64MP quad camera aan de achterzijde. De gloednieuwe Dual Sight-functie activeert twee camera's tegelijk, zodat gebruikers meerdere kanten of meerdere invalshoeken kunnen vastleggen. Tevens biedt de smartphone een groot aantal opties om foto's te personaliseren en creatief te bewerken. De Nokia X10 is voorzien van een 48MP quad-camera met Cinematic-opname, die wordt aangevuld met een reeks professionele bewerkingstools.

 

G-serie: Nokia G20 en Nokia G10

HMD Global lanceert in de G-reeks de Nokia G20 en Nokia G10. Beide telefoons hebben een batterijduur van drie dagen, de langste ooit op een Nokia-smartphone. De Nokia G-series worden ondersteund door drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang OS upgrades. Ze zijn tevens uitgerust met verbeterde beveiliging dankzij gezichts- en vingerafdruk-ontgrendeling en een 6,5" teardrop-display met een helderheidsboost.

HMD Global zet de Nokia G20 in de markt als een creatieve studio voor onderweg met een 48MP camera en OZO surround audio. De Nokia G10 heeft een drievoudige camera aan de achterzijde en beeldverwerking met AI-verbeterde opnamemodi, ook in lastige omstandigheden met weinig licht.

 

HMD Mobile

Naast de smartphone-introducties lanceert HMD Global een gloednieuw mobiel netwerk genaamd HMD Mobile. Met de lancering bouwt HMD Global verder op het succes van HMD Connect, de wereldwijde roamingoplossing die het in 2020 lanceerde. Het is een volgende stap in de groei naar een one-stop-shop voor zowel toestellen als alle bijbehorende diensten. HMD Mobile lanceert deze maand in het Verenigd Koninkrijk, waarna een geleidelijke wereldwijde uitrol volgt.

Nokia Lite Earbuds (BH-205) zijn voorzien van easy-to-learn touch controls voor muziek, spraakassistent en oproepen. Het zakformaat hoesje zorgt voor zes extra oplaadbeurten. Het equivalent is 36 uur muziek afspelen, volgens HMD Global bijna het dubbele van de industriestandaard.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Nokia X20 is vanaf midden mei verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Midnight Sun en Nordic Blue en in de configuratie 8/128GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 379.
  • De Nokia X10 is vanaf de eerste helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Forest en Snow en in de configuraties 6/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 309 en 6/128 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 349.
  • De Nokia G20 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Glacier en in de configuratie 4/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 169.
  • De Nokia G10 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Dusk en in de configuratie 3/32 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 139.
  • De Nokia Lite Earbuds (BH-205) zijn vanaf midden juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Polar Sea en Charcoal voor een gemiddelde verkoopprijs van € 49.

"Als Fins bedrijf is onze benadering van technologie en zakendoen gericht op de mens, en dat wordt weerspiegeld in deze nieuwe smartphone-reeks", zegt Florian Seiche, CEO bij HMD Global. "We willen dat mensen van hun telefoon houden: ‘love it’. Daarnaast willen we dat consumenten erop kunnen vertrouwen dat security centraal staat en daarom worden Nokia-smartphones geleverd met beveiligings- en software-updates voor extra gemoedsrust: ‘trust it’. En we willen dat mensen hun telefoon langer houden, wat mogelijk wordt gemaakt door onze kenmerkende duurzaamheid: ‘keep it’."

"Met de introductie van deze nieuwe toestellen vervolledigen we opnieuw ons portfolio. De nieuwe naamgeving geeft consumenten een beter overzicht in de belofte die wij als enige Europese speler maken naar de klant: Europese degelijkheid, wat consumenten al jaren van Nokia verwachten, een langjarig upgrade beleid en een maandelijkse security update waardoor toestellen langer in gebruik kunnen blijven zonder in te boeten op kwaliteit en veiligheid. Op deze manier willen we duurzame consumptie aanmoedigen, de levenscyclus van producten verlengen en met de X-series nu ook bijdragen aan het verminderen van e-waste," voegt Stefan De Clerck, General Manager HMD Global Benelux en Frankrijk, toe.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility