Shypple haalt Series A-investering binnen ter waarde van zeven miljoen euro

10-04-2021 | door: Witold Kepinski

Shypple haalt Series A-investering binnen ter waarde van zeven miljoen euro

Shypple, het digitale expediteurplatform uit Rotterdam, heeft met een Serie A-financieringsronde 7 miljoen euro opgehaald. De financiering werd opgehaald bij Dutch Founders Fund, Newtown Partners via het Imperial Venture Fund, InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures. De investering zal worden ingezet om het technologiegedreven platform verder te ontwikkelen en zorgt ervoor dat Shypple overnames kan initiëren om de groei te versnellen. Hiermee is Shypple hard op weg de traditionele vrachtvervoersmarkt ter waarde van 300 miljard euro stevig te moderniseren.

Handelsector snakt naar nieuwe oplossingen
Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat van Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. De problemen die in de sector ontstonden als gevolg van de corona-pandemie - en meer recent in het Suezkanaal - illustreren hoe kwetsbaar de wereldhandel kan zijn, en hoe groot de behoefte is aan real-time inzicht, controle en meer flexibiliteit in de planning. Voor ieder containerschip moet bijvoorbeeld een pallet vol documentatie per vliegtuig naar de haven van bestemming worden gevlogen om aan de inklaringsvoorwaarden en andere logistieke bureaucratie te kunnen voldoen. Deze markt van €300 miljard snakt daarmee naar de modernisering waarin Shypple voorziet via zijn technologiegedreven expediteursplatform.

Minder kosten, minder fouten en 30% meer efficiëntie
Het in 2016 opgerichte Shypple platform en de digitale expeditiedienst verbindt al meer dan 3.000 bedrijven. Daaronder bevinden zich aansprekende namen als Bunzl en HKliving die dankzij het platform hun verbeterde supply chain managen. Gebruikers van het Shypple platform profiteren van directe besparing op hun transportkosten en indirecte besparingen door verhoogde efficiëntie en minimalisering van fouten. Doordat Shypple end-to-end transparantie en controle biedt over de volledige logistieke processen profiteren gebruikers operationele efficientieverbeteringen tot 30 procent. Op die manier optimaliseert het platform de wereldwijde handel.

Rotterdam slimste haven ter wereld
Shypple gaat met vier investeerders in zee: Newtown Partners (via het Imperial Venture Fund), InnovationQuarter, BOM Brabant Ventures en het Dutch Founders Fund – het investeringsfonds van de (mede)oprichters van JustEat, Treatwell, WeTransfer en Fonq.

Zowel BOM Brabant Ventures als InnovationQuarter ondersteunen Shypple met regionale fondsen. Zij zien potentie voor de regio's Brabant en Zuid-Holland en investeren via Shypple in het digitaliseren van de maritieme industrie. Het Shypple platform maakt handelsketens efficiënter, inzichtelijker en betrouwbaarder. Dat sluit nauw aan bij de ingezette digitaliseringskoers van de Rotterdamse haven; die heeft als ambitie de slimste haven ter wereld te worden.

"Met dit team van investeerders worden we ondersteund met meer dan alleen financiering. Ook de supply chain expertise en ervaring met internationale expansie die dit team meebrengt maakt dat we erg enthousiast zijn over de toekomst. Het versterkt onze vastberadenheid om het Shypple-platform verder te ontwikkelen. Daarnaast kunnen we dankzij deze financiering ook middels acquisities onze voetafdruk verder vergroten" aldus Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple.

"We zagen meteen het potentieel van het Shypple platform. Het wordt hoogstwaarschijnlijk hét digitale handelsplatform dat de wereldwijde handelsmarkt gaat bestormen," vertelt Laurens Groenendijk, oprichter bij Dutch Founders Fund en medeoprichter van Just Eat en Treatwell. "We investeren niet alleen financieel in Shypple. Ook delen we onze uitgebreide kennis en ervaring, samen met de andere investeerders. In onze nauwe samenwerking met Shypple, zorgen wij ervoor dat onze gecombineerde ervaringen bijdragen aan de realisatie van de technologische ontwikkeling en groei-ambities van Shypple."

Terug naar nieuws overzicht