INDICA en filerskeepers bieden privacy en data retentie toepassingen

12-04-2021 | door: Witold Kepinski

INDICA en filerskeepers bieden privacy en data retentie toepassingen

De Nederlandse scale ups INDICA en filerskeepers slaan de handen ineen en lanceren een technologische doorbraak in de wereld van privacybescherming: Global Automated Legal Data Retention. Dit stelt organisaties in staat om automatisch documenten op te sporen die volgens iedere vorm van privacy wetgeving moeten worden verwijderd.

Een belangrijk onderdeel van het beheer van gegevens is het identificeren van risico’s en het verwijderen van documenten wanneer deze niet meer nodig zijn. Als gegevens onvoldoende worden beheerd kan dat leiden tot onzichtbare data en zodoende tot onzichtbare risico’s. Een onvolledig gegevensbeheer kan zodoende leiden tot onnodige complexiteit en hoge kosten. Het verplicht werknemers om handmatig de juiste informatie te vinden. Grote organisaties denken vaak dat het onmogelijk is om alle dataretentie verplichtingen te kennen, laat staan om ze vervolgens toe te passen op ongestructureerde databases en complexe IT systemen. De introductie van Global Automated Legal Data Retention bundelt de kracht van data discovery, data classificatie en dataretentie van het INDICA platform met de up to date kennis van nationale en regionale retentieverplichtingen die wordt bijgehouden door filerskeepers.

De samenwerking zorgt ervoor dat het gehele datalandschap van organisaties kan worden geïndexeerd, geclassificeerd en in kaart kan worden gebracht als het gaat om privacygevoelige gegevens. INDICA belicht alle persoonlijke gegevens en zet deze tegenover de wettelijke retentieverplichtingen die door filerskeepers worden bijgehouden. INDICA voegt hier informatie over waar de gegevens zijn opgeslagen, wie er toegang toe heeft en welke data verouderd zijn. Het zorgt voor een geautomatiseerde controle op hoe lang gegevens opgeslagen mogen zijn of wanneer ze verwijderd moeten worden. Ook is het mogelijk om automatisch actie te ondernemen. “Bij INDICA zijn we erg trots op deze samenwerking. Het stelt organisaties niet alleen in staat om geautomatiseerd al hun privacygevoelige documenten te vinden, maar ook om geautomatiseerd te voldoen aan alle geldende retentieverplichtingen.”, aldus Willem Tacken, CCO van INDICA.

’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op INDICA om hun datarisico’s te beperken en om grip te krijgen op hun datalandschap als het gaat om het vinden van gegevens en om gegevensbeheer. Bovendien passen een aantal Big 4 consultancy kantoren INDICA toe bij hun klanten. INDICA stelt organisaties in staat om vier vragen te beantwoorden: Waar staat mijn data? Wat staat er in mijn data? Hoe oud is mijn data? En wie heeft er toegang toe?

Tegelijkertijd is filerkeepers hard op weg om ’s werelds favoriete database voor wettelijke retentie verplichtingen én favoriete dataretentie oplossing voor nationale en internationale organisaties te worden. filerskeepers helpt organisaties te begrijpen wat de wet beschrijft en om logische keuzes te maken op basis van de wet.

Door de inzichten over hoe gegevens worden verwerkt vanuit het INDICA platform te combineren met de retentieverplichtingen van filerskeepers is datarentie geen theorie meer. Met de integratie van filerskeepers in het INDICA platform kunnen organisaties gemakkelijk en effectief het dataretentie proces geautomatiseerd uitvoeren.

CTO en oprichter van INDICA Pieter Scherpenhuijsen: “Voor grote organisaties is het tegenwoordig een enorme uitdaging om wereldwijd in controle te zijn over de privacygegevens binnen het data landschap en om tegelijkertijd te voldoen aan alle nationale en regionale wetgeving. Door de krachten van INDICA en filerskeepers te bundelen hebben we een innovatie ontwikkeld die de lokale wetten en de wereldwijde dataretentie doelstellingen van organisaties bedient. Het zorgt voor doelmatige efficiëntie.”

Wanne Pemmelaar, medeoprichter en CEO van filerskeepers: ”De samenwerking tussen filerskeepers en INDICA is uniek. Het verzekert internationale organisaties van een volledige controle op hun retentie beleid volgens de wetgeving en stelt ze in staat om geautomatiseerd actie te ondernemen. Ongeacht welk bestandtype, databron of wet. filerskeepers is vooral fan van INDICA’s mogelijkheid om gegevens te koppelen aan de identiteit van gebruikers, waardoor een preciezere en completere retentie mogelijk is.”

Terug naar nieuws overzicht
Security