Witold Kepinski - 12 april 2021

Copaco breidt haar Cloud-portfolio uit met Nerdio Manager for MSP’s

Copaco breidt haar Cloud-portfolio uit met Nerdio Manager for MSP’s image

Door de uitbreiding van het Cloud-portfolio met Nerdio Manager for MSP’s hebben Managed Service Providers van Copaco nu ook de mogelijkheid om Cloud-werkplekken aan te bieden. In het aanbieden van deze werkplekoplossingen worden de MSP’s ondersteund in de adoptie en de optimalisatie binnen Windows Virtual Desktop en daarmee Microsoft Azure.

MSP’s van Copaco kunnen hiermee rekenen op een veel kortere implementatietijd, een hoge mate van standaardisatie en lagere operationele kosten van remote werkplekoplossingen. Diepgaande technische kennis van het Azure-platform is bovendien geen vereiste meer. Nerdio neemt namelijk alle complexiteit voor haar rekening door uitgebreide automatisering van processen voor implementatie en beheer.

MSP’s kunnen bij het gebruik van Nerdio alle klantomgevingen handig beheren vanuit één en hetzelfde portaal. Daarnaast worden de kosten geoptimaliseerd voor de benodigde Azure-resources door het toepassen van slimme algoritmes. Deze schalen het aantal werkplekken automatisch op en af naar verbruik, om zo een kostenbesparing bij de klant te realiseren. Daarnaast kan de MSP gebruik maken van een uitgebreide calculator die de partner een accurate voorspelling geeft van de te verwachten Azure-consumptie en licenties.

Gido Veekens, Technical Productmanager Microsoft Cloud bij Copaco: “Bij Copaco weten we dat het voor veel partners lastig kan zijn om de enorme hoeveelheid Azure-componenten om te zetten in functionele oplossingen voor hun klanten. We zijn daarom erg blij met deze samenwerking. Onze partners worden nu nog beter ondersteund bij het ontwikkelen van een succesvolle werkplekpropositie.”

Nerdio Manager for MSP’s is een mooie aanvulling op het Cloud-portfolio van Copaco. Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. Iedereen kan vanaf nu aan de slag met Windows Virtual Desktop. Meer informatie? Ga naar www.copaco.com/nl-nl/nerdio.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!