Redactie - 13 april 2021

Hycu perfectioneert Office 365 SaaS-implementatie

Hycu perfectioneert Office 365 SaaS-implementatie image

Start-up Hycu blijft in rap tempo groeien en verbreden. Begonnen als de leverancier van secondary backup voor Nutanix-implementaties, een kern dat nog steeds een belangrijk product is, is met Protégé een verbreding van het portfolio ingeslagen. Gedreven door het succes van de cloud, dat jaarlijks met zo’n 300% groeit, maakt ook Protégé een flinke groei door. Hiermee veroverde men een markt door te voorzien in de behoeften van bedrijven die werken met verschillende cloud-omgevingen, zoals AWS, GCP en Microsoft Azure, maar ook VMware en SAP HANA.

Het bedrijf pakt nu een stuk uit de zeer interessante markt van Office-diensten, aangezien leverancier Microsoft rond zijn online kantoorsuite geen back-up dienst aanbiedt.?

Met Protégé voor Office 365 biedt de start-up Hycu, gespecialiseerd in back-up oplossingen, bedrijven die de online kantoorsuite van Microsoft gebruiken, directe back-up en herstel van hun gegevens in de Backup-as-a-Service-modus.

Simon Taylor, de CEO van Hycu: "Tot nu toe waren zakelijke klanten die uitgebreide bescherming wilden voor alle Office 365-services, beperkt tot specialisten die specifieke Office 365-back-up en -herstel of nog complexer aanbieden. Vaak zijn het oplossingen die bovendien niet cloud-native zijn."

Hycu’s Protégé voor Office 365 wordt enkel aangeboden in de cloudmodus (SaaS) en biedt een suite van services aan. Om te beginnen is er een permanente bescherming van de documenten die zijn gemaakt of bewerkt met de Office 365-suite (Outlook, SharePoint, OneDrive, Teams, Hosted Exchange Server, contacten en chats). Al deze services van de Office 365-suite worden beschermd in één oplossing en beheerd met één beheerinterface. Er is geen limiet aan het bewaren van klantgegevens, die na archivering op een gedetailleerde manier weer kunnen worden opgevraagd. Alle gegevens (bestanden en/of e-mails) worden geïndexeerd en beschikbaar voor verder gebruik en analyse. Tenslotte worden er analytische tools aangeboden aan beheerders om gedetailleerde audits uit te voeren op de opgeslagen data (en dus het gebruik van de suite door de medewerkers) om zo de policy van het bedrijf toe te passen. Het is enkel de systeembeheerder die toegang kan krijgen tot al deze data.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!