Redactie - 13 april 2021

Talentsoft wordt overgenomen door Cegid

Talentsoft wordt overgenomen door Cegid image

Cegid, specialist in managementoplossingen, wil haar positie in de Payroll en Human Resources Management markt versterken met de geplande overname van Talentsoft, één van de belangrijkste spelers op het gebied van Cloud Talent Management oplossingen. Deze belangrijke stap zal de nieuwe Franse entiteit in staat stellen om Europees leiderschap te claimen in deze snelgroeiende sector, en effent de weg voor haar expansie op zowel de Europese- als wereldmarkt.

Dankzij hun toonaangevende Human Capital Management software oplossingen – waarmee Talentsoft in snel tempo een positie veroverde als Europees marktleider –, een gebruikersgerichte aanpak en de unieke know-how van hun teams, kan het Franse bedrijf bogen op 14 jaar expertise op het gebied van cloud-based talentmanagement en learning software. Het bedrijf ondersteunt ruim 2.200 klanten en is actief in 130 landen. Talentsoft heeft kantoren in vijftien landen, waaronder in Nederland.

Met de acquisitie van Talentsoft wil Cegid hun bestaande dienstenportfolio uitbreiden met een talent management aanbod dat perfect is afgestemd op de behoeften van KMO's en bedrijven in het middensegment van de markt. Cegid is reeds actief op het Iberisch schiereiland en in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika. Deze overname biedt tevens een kans om hun internationale ontwikkeling te bekrachtigen, in het bijzonder door de solide positie van Talentsoft in Noord-Europa en de Benelux.

"De overname van Talentsoft zal onze strategie versnellen om Human Resources klanten te bedienen, één van de vijf markten waar Cegid's prioriteit ligt. Door onze twee bedrijven te combineren worden Talentsoft en Cegid een gezaghebbende Human Capital Management groep, met een jaarlijkse omzet van meer dan €600 miljoen. Onze visie, de kracht van onze twee merken, de gecombineerde productportfolio, het talent van onze teams en onze gedeelde cultuur van co-creatie en ondernemerschap, evenals onze gemeenschappelijke expertise met meer dan 80% van onze gecombineerde omzet in de Cloud, vormen een enorme kans. Dankzij deze combinatie kunnen we onze klanten toegang geven tot een reeks slimme en innovatieve oplossingen die in Frankrijk en daarbuiten ongeëvenaard zijn," licht Pascal Houillon, CEO van Cegid toe.

Talentsoft, dat sinds de oprichting een spectaculaire groei heeft gekend, vind in Cegid en diens hoofdaandeelhouder Silver Lake een sterke bondgenoot om hun volgende expansiefase te financieren en structureren.

"Als aandeelhouder is Silver Lake verheugd de ontwikkeling van Cegid te kunnen blijven ondersteunen en het bedrijf te helpen om uit te groeien tot een toonaangevende, Europese cloudkampioen. Met de komst van Talentsoft, Cegid's vijfde acquisitie sinds het begin van het jaar, zullen we de strategie van het bedrijf in de Payroll en Human Resources markt consolideren, terwijl we een nieuw hoofdstuk openen in de expansie van het bedrijf binnen Frankrijk en Europa. We hebben veel vertrouwen in het succes van deze nieuwe entiteit. De kwaliteit en de aanvulling van Talentsoft's oplossingen met die van Cegid, evenals de capaciteiten van de management teams, maken deze combinatie een perfecte match voor Human Resources afdelingen, in een markt met een bijzonder sterk potentieel," vertelt Christian Lucas, Co-head van Silver Lake EMEA en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Cegid Group.

Goldman Sachs, die de groei van Talentsoft sinds 2015 ondersteunt met investeringen, hebben naast BPI, Highland Europe, Seventure en TempoCap hun enthousiasme over deze transactie uitgesproken.

"We zijn verheugd Talentsoft in deze beslissende fase van hun ontwikkeling te ondersteunen, in partnerschap met de oprichters Jean-Stéphane, Joël, Alex, en hun ondernemende team. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen dat ons in staat heeft gesteld om in hun technologie te investeren, hun productaanbod uit te breiden, hun klantenbestand te verdrievoudigen en nu met Cegid een Europese tech-kampioen op te richten waarmee hun ontwikkeling wordt voortgezet, evenals hun missie om het potentieel van human capital te ontgrendelen," aldus Alexandre Flavier, investeerder bij Goldman Sachs.

"Nadat we een paar jaar geleden al een ander bedrijf hebben helpen toetreden tot Cegid, zijn we verheugd om Talentsoft te zien aansluiten bij een bedrijf als Cegid, met diens bewezen bedrijfsexpertise en integratiecapaciteiten. Er bestaat geen twijfel over dat deze nieuwe entiteit één van de mooiste 'French Tech' vlaggenschepen zal worden, die zich zal blijven uitbreiden en de kleuren van ons land hoog op het internationale toneel zal blijven voeren ," voegt Nicolas Dufourcq, uitvoerend directeur van BPI toe.

De drie medeoprichters van Talentsoft, CEO Jean-Stéphane Arcis, Technisch Directeur Joel Bentolila en Product Directeur Alexandre Pachulski, zullen samen met het managementteam en de 600 werknemers van Talentsoft in de komende weken bij Cegid in dienst treden.

"Deze fusie komt op het perfecte moment in de ontwikkeling van Talentsoft. Gedreven door een enorme groei de afgelopen jaren, en meer dan ooit gemotiveerd om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale HR-transformatie waarmee ze het beste uit hun mensen kunnen halen, zijn we verheugd om ons aan te sluiten bij Cegid, tevens een expert op de Human Resources markt. Onze ambities zijn vergelijkbaar, net als onze technologische benadering, ecosystemen en waarden. De synergie is overduidelijk, zowel op het vlak van de software oplossingen die wij bieden als de geografische zones waar we actief zijn. Samen zetten we een zelfstandig Human Capital Management productgamma neer, waarmee we Europees Cloudkampioen worden. We zijn ongelofelijk trots om samen met Cegid dit prachtige avontuur aan te gaan, om onze klanten te blijven dienen en nieuwe markten te veroveren," besluit Jean-Stéphane Arcis, Talentsoft CEO.

Zoals gebruikelijk is deze transactie onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde regelgevende autoriteiten en aan de informatie- en raadplegingsprocessen van de betrokken werknemersorganisaties, overeenkomstig de toepasselijke wetgeving.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!