Schneider Electric brengt Galaxy VL compacte driefase-UPS op de markt

14-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Schneider Electric brengt Galaxy VL compacte driefase-UPS op de markt

Schneider Electric introduceert de Galaxy VL 200-500 kW (400V/480V) driefase Uninterruptible Power Supply (UPS). Dit is de nieuwste toevoeging aan de Galaxy-familie. Deze zeer efficiënte en compacte UPS biedt tot 99% efficiëntie in ECOnversion-modus waarbij middelgrote en grote datacenters en commerciële en industriële faciliteiten hun volledige investering binnen twee jaar (afhankelijk van model) terugverdienen. Schneider Electric organiseert op 4 mei een live virtueel “hands-on” evenement voor datacenterprofessionals en partners waarin de mogelijkheden en kenmerken van Galaxy VL gedemonstreerd worden.

Vloeroppervlakte in datacenters is schaars. Het compacte ontwerp van de Galaxy VL komt hieraan tegemoet. Met 0,8 m2 is deze half zo groot als het industriegemiddelde. De modulaire en schaalbare architectuur stelt datacenterprofessionals in staat om het vermogen stapsgewijs op te schalen, van 200 kW tot 500 kW met vermogensmodules van 50 kW. Dit zorgt voor flexibiliteit in groei.

Met de Galaxy VL introduceert Schneider Electric Live Swap, een functie die zorgt voor het veilig toevoegen of vervangen van de modulaire vermogensmodules terwijl de UPS online en volledig operationeel is. Dit resulteert in een verbeterde bedrijfscontinuïteit en voorkomt ongeplande downtime. Bovendien biedt Live Swap meer bescherming aan werknemers die de UPS niet langer hoeven om te schakelen naar onderhouds-bypass of batterijvoeding tijdens het plaatsen of verwijderen van de vemogensmodule.

"De nieuwe, energiezuinige Galaxy VL stelt een zeer hoge standaard voor UPS-innovatie. Het ontwerp helpt klanten te groeien en tegelijkertijd de footprint en de eigendomskosten te minimaliseren", aldus Mustafa Demirkol, VP, 3-Phase Global Offer Management bij Schneider Electric. “Het past in onze visie op de toekomstige vereisten voor datacenters en het voldoen aan de vraag naar flexibiliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid. De nieuwste toevoeging aan de Galaxy-familie is een Green Premium-product dat topprestaties levert, duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunt en vult een gat in het middenklasse-energiesegment."

Schaalbaar

De Galaxy lithium-ion batterijbehuizingen leveren een totale ruimtebesparing tot 70% op in vergelijking met VRLA-batterijoplossingen. Met het modulaire, schaalbare platform van Galaxy VL betalen klanten naarmate ze groeien, waardoor CapEx-investeringen, bedrijfskosten, energieverbruik en TCO worden verminderd. Schaal het vermogen op in stappen van 50 kW van 200 tot 500 kW zonder extra footprint.

De ECOnversion-modus levert tot 99% efficiëntie op, wat volgens Schneider een volledig rendement op de investering in energiebesparing mogelijk maakt binnen twee jaar. Het gaat om een Green Premium-product van Schneider Electric en bevat de optie voor duurzame lithium-ionbatterijen.

Galaxy VL is compatibel met EcoStructure, het open, interoperabele, IoT-gedreven systeemarchitectuur en platform van Schneider Electric. Dit EcoStruxure-aanbod helpt klanten hun IT-infrastructuur te monitoren, beheren en modelleren en biedt ze mogelijkheid tot 24/7 support.

De Galaxy VL is wereldwijd beschikbaar en kan direct van Schneider Electric worden gekocht.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters