KKR neemt Ensono over

15-04-2021 | door: Witold Kepinski

KKR neemt Ensono over

IT-dienstverlener Ensono en KKR, een wereldwijde investeringsmaatschappij, hebben aangekondigd dat KKR een definitieve overeenkomst heeft getekend om Ensono over te nemen van Charlesbank Capital Partners en M / C Partners. De nieuwe investering volgt op meerdere jaren van sterke prestaties van Ensono, waaronder robuuste groei in 2020 en de recent voltooide overname van Amido, een in het VK gevestigd cloud-native adviesbureau.

Ensono biedt een uitgebreide reeks services die ondernemingen helpen bij het beheren, optimaliseren en moderniseren van hun IT-systemen in mainframe-, cloud- en hybride infrastructuur. Charlesbank en M / C Partners hebben het bedrijf in 2015 overgenomen als een corporate carve-out. Sinds de rebranding naar Ensono in 2016 heeft het bedrijf een indrukwekkende groei in nieuwe klanten en omzet gerealiseerd. Ensono zal profiteren van KKR's diepgaande technologische ervaring en wereldwijde middelen om het te helpen nieuwe hoogten te bereiken terwijl het zichzelf blijft vestigen als een toonaangevende managed service provider voor middelgrote en grote ondernemingen.

"Nu we aan ons volgende hoofdstuk met KKR beginnen, zal Ensono klanten transformationele oplossingen blijven bieden die hen helpen vandaag te werken en te optimaliseren voor morgen", aldus Jeff VonDeylen, CEO van Ensono. "Onze initiële investeerders speelden een belangrijke rol bij het helpen wij vestigen ons bedrijf en merk en financieren onze groei. Met de steun van KKR zullen we blijven groeien en investeren in onze toekomst terwijl we innovatie stimuleren om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. We hebben het geluk dat we in een branche zitten waar de behoefte aan onze diensten niet alleen is gegroeid, maar ook is gediversifieerd naar opwindende nieuwe gebieden met potentiële groei."

KKR doet de investering voornamelijk uit zijn Americas XII Fund. De investering draagt bij aan de ervaring van KKR bij het helpen groeien van toonaangevende wereldwijde technologiebedrijven, waaronder GoDaddy, Internet Brands, Epicor, BMC, Optiv, Calabrio en 1-800 Contacts.

De transactie zal naar verwachting binnen 60 dagen worden afgerond, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

UBS Investment Bank en Guggenheim Securities, LLC dienen als financiële adviseurs voor Ensono. Morgan Stanley & Co LLC en RBC Capital Markets, LLC treden op als financieel adviseurs voor KKR. Goodwin Procter LLP geeft juridisch advies aan Ensono en Simpson Thacher & Bartlett LLP treedt op als juridisch adviseur van KKR.

Terug naar nieuws overzicht