Herstel procedure door brand getroffen OVH datacenter is een nachtmerrie

15-04-2021 | door: Witold Kepinski

Herstel procedure door brand getroffen OVH datacenter is een nachtmerrie

OVH is nog even bezig om klanten, die getroffen zijn door de brand in het datacenter in Straatsburg, weer online brengen. Het herstel van het datacenter gaat lang duren en is een echte nachtmerrie aldus medeoprichter en voorzitter Octave Klaba. Dit meldt hij op Twitter.

OVH is een van de grootste hostingproviders in Europa. De brand in hun datacenter in Straatsburg brak uit in de nacht van 9 op 10 maart. Er vielen geen gewonden maar één van de vier datacentra (SBG2) op die locatie ging volledig in de vlammen op, een ander datacenter (SBG1) werd deels getroffen maar het incident had ook impact op de infrastructuur van de overige twee datacenters op dezelfde locatie.

OVH kondigde eerder aan dat het werkt aan extra capaciteit in haar andere datacenters op andere locaties. Klaba gaf zelf aan dat de brand mogelijk in een UPS (noodstroomvoeding) is ontstaan.

Volgens de laatste officiële statusupdate, die op 12 april op de OVH-website werd gepubliceerd, is een deel van de schade verholpen zoals de meeste OVH Bare Metal Cloud servers en public & storage cloud instances.

OVH heeft nog geen datum gegeven voor de hervatting van de normale activiteiten. OVH werkt ook aan de uitgifte van vouchers die klanten kunnen gebruiken om voor diensten te betalen en zal geen kosten in rekening brengen voor door brand getroffen diensten of vervangende diensten die door klanten zijn besteld.

Lees de Twitter berichten van Klaba.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter