Beheer en beveilig je volledige omgeving met AD-Bridge

Door: Ger Dullemans, Inside Solution Advisor bij SoftwareONE

15-04-2021
Deel dit artikel:

Beheer en beveilig je volledige omgeving met AD-Bridge

Wie mag bij welke applicatie? Wie heeft welke rechten? En vanaf welke werkplek mogen die apps worden benaderd? De meeste organisaties hebben hier vastomlijnde processen en policies voor. Tenminste, als het om applicaties van Microsoft Windows gaat. Maar nu Linux steeds meer opkomt, moet juist ook weer veel handmatig worden beheerd. Tijdrovend en ingewikkeld. Ger Dullemans, Inside Solution Advisor bij SoftwareONE, gaat in op deze ontwikkeling én vertelt hoe organisaties hier eenvoudig op kunnen inspelen.

Van een nieuwe medewerker invoeren in een HR-systeem tot het accorderen van een aanvraag voor een bepaalde applicatie. De meeste organisaties hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Active Directory (AD). Dullemans: “Met AD kunnen organisaties op een eenvoudige manier hun volledige Windows-omgeving beheren en beveiligen. Rechten en rollen toekennen, toegang verlenen. Met AD verloopt dit heel effectief, efficiënt en bovenal veilig. Maar door de opkomst van de cloud, zien we dat Linux een opmars maakt. Linux valt echter niet binnen AD waardoor beheerders voor lokale gebruikers veel handmatig moeten scripten. Tijdrovend én risicovol. Want we zien dat configuraties al snel uit de pas lopen, updates niet worden uitgevoerd of dat gebruikers te veel rechten krijgen. Die gecontroleerde omgeving waar organisaties op konden vertrouwen, verdwijnt daardoor langzamerhand.”

Gebruik de kracht van AD voor niet-Windows en Cloud
Dullemans vervolgt: “Om op deze ontwikkelingen in te spelen, ontwikkelde Micro Focus AD-Bridge; een compacte, laagdrempelige tool waarmee organisaties hun investering in AD optimaal kunnen benutten. Met AD-Bridge kunnen AD controls eenvoudig worden uitgebreid naar zowel lokale als cloudgebaseerde Linux-servers. Door het afdwingen van consistente policies wordt de beveiliging verbeterd en worden de risico's en de complexiteit van het beheer van Linux verminderd. Organisaties hoeven zo geen identiteiten te dupliceren en resource-specifieke toegang in te regelen, maar beheren en beveiligen hun volledige omgeving op één manier. Of het nu gaat om Windows, Linux, on-premise of de cloud. Alle policies die je toepast voor Windows, pas je met AD-Bridge automatisch toe voor Linux. Spin je een Linux-machine op in de cloud, dan wordt de tool automatisch geïnstalleerd. Je hebt geen verschillende silo’s meer, maar één omgeving waar alle servers inzitten. Zo ben je en blijf je dus continu in control.”

Veilig en efficiënt werken
Ook voor gebruikers biedt AD-Bridge voordelen. Dullemans: “Gebruikers die al binnen AD kunnen inloggen, kunnen dat nu ook met één klik op de Linux-omgeving. En services waar ze al gebruik van maken in AD, kunnen ze met AD-Bridge ook toepassen op Linux. Bovendien hoeven ze niet meer apart in te loggen op een systeem of toestemming te vragen als ze van een bepaalde applicatie gebruik willen maken. Dat voorkomt frustratie en maakt dat gebruikers efficiënter kunnen werken. Met AD-Bridge versterk je dus de kracht van AD.”

Meld je aan voor het webinar op 11 mei!
Wil je meer weten? Meld je aan voor ons webinar op 11 mei. Daarin vertellen we je meer over wat AD-Bridge jouw organisatie biedt en oplevert.

Meteen meer informatie? Neem dan contact op met Ger Dullemans via [email protected]

Terug naar nieuws overzicht