IBM neemt RPA AI specilaist myInvenio over

16-04-2021 | door: Redactie

IBM neemt RPA AI specilaist myInvenio over

IBM heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van myInvenio , een softwarebedrijf voor process mining gevestigd in Reggio Emilia, Italië . De overname biedt organisaties datagestuurde software die hen zou moeten helpen bij het identificeren van de meest impactvolle bedrijfsprocessen om te automatiseren met behulp van AI - inclusief verkoop, inkoop, productie en boekhouding. Het bevordert ook de hybride cloud- en AI-strategie van IBM en biedt klanten een uitgebreide reeks AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsautomatisering. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van myInvenio helpt IBM bedrijven de uitdaging aan te gaan om bedrijfsprocessen te stroomlijnen die omslachtig zijn of knelpunten veroorzaken, innovatie vertragen en kosten verhogen. 

Het nieuws van vandaag onderstreept de voortdurende investering van IBM om organisaties een one-stop-shop te bieden met AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsautomatisering, waaronder process mining, robotic process automation (RPA) door de recente overname van WDG Automation , documentverwerking, workflow en beslissingen. . Al deze mogelijkheden zijn nauw geïntegreerd met IBM Cloud Pak for Business Automation en worden mogelijk gemaakt door Red Hat OpenShift om overal te draaien en klanten te helpen hun hele onderneming te automatiseren.

"Digitale transformatie versnelt in verschillende sectoren, aangezien bedrijven steeds vaker worden geconfronteerd met het beheer van kritieke IT-systemen en complexe bedrijfstoepassingen die zich uitstrekken over het hybride cloudlandschap", aldus Dinesh Nirmal , General Manager, IBM Automation. "Met de geplande overname van myInvenio door IBM blijven we investeren in het bouwen van de meest uitgebreide reeks AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsautomatisering, zodat onze klanten werknemers kunnen helpen hun tijd terug te verdienen om zich te concentreren op meer strategisch werk."

"Door de geplande overname van myInvenio door IBM brengen we een revolutie teweeg in de manier waarop bedrijven hun procesactiviteiten beheren", aldus Massimiliano Delsante , CEO van myInvenio. "myInvenio's unieke mogelijkheid om automatisch processen te analyseren en simulaties te creëren - wat we een 'digitale tweeling van een organisatie' noemen - komt samen met IBM's AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden om de procesuitvoering beter te beheren. procestransformatie en automatisering om ondernemingen te helpen hun inzichten voortdurend om te zetten in actie. "

IBM's overname van myInvenio bouwt voort op de OEM-overeenkomst met het bedrijf. Na afronding van de overname heeft IBM plannen om de mogelijkheden van myInvenio te integreren in zijn automatiseringsportfolio, waaronder IBM Cloud Pak for Business Automation, IBM's hybride cloudsoftware voor het gebruik van AI om bedrijfsprocessen te transformeren en mensen in staat te stellen productiever te zijn.

De mogelijkheden van myInvenio brengen inefficiënties, knelpunten en taken aan het licht die kunnen profiteren van automatisering, om organisaties te helpen hun bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen en de klantenservice te verbeteren. Er kunnen simulaties worden uitgevoerd om automatiseringsmogelijkheden te beoordelen om de voordelen van automatisering aan het begin van het automatiseringstraject te meten. Door historische procesuitvoergegevens en desktopgedrag te analyseren, kan myInvenio-technologie helpen bepalen waar RPA-bots, geautomatiseerde beslissingen, AI-modellen en andere automatiseringen moeten worden toegepast om de meeste impact op een bedrijf te hebben.

De mogelijkheden van myInvenio zouden ook beschikbaar kunnen zijn voor IBM-zakenpartners en IBM Global Business Services Automation-praktijk om klanten te helpen inzichten te genereren over hun bedrijfsprocessen die kunnen helpen leiden tot een duidelijke gegevensgestuurde roadmap voor het effectief toepassen van automatisering.

Door de process mining-mogelijkheden van myInvenio te gebruiken in combinatie met IBM AI-gestuurde automatisering, kan een organisatie hun debiteurenproces stroomlijnen door te kijken naar interacties met ERP- en factureringssystemen. De process mining-software stelt hen in staat om te begrijpen of werknemers veel tijd besteden aan het handmatig onderzoeken van facturen en het controleren van aankoopverzoeken om afwijkingen op te sporen - twee processen waarbij AI-gestuurde automatisering kan helpen om de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen, terwijl werknemers worden vrijgemaakt om meer strategisch werk te doen. . Een ander voorbeeld betreft IT-ticketsystemen. Bedrijven kunnen process mining gebruiken om de meest voorkomende IT-verzoeken te onderzoeken en de oplossing te automatiseren.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De sluiting wordt naar verwachting eind dit kwartaal afgerond.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ai, rpa