Redactie - 17 april 2021

Auth0 benoemt Lucy McGrath tot vicepresident Privacy

Auth0 benoemt Lucy McGrath tot vicepresident Privacy image

Auth0, het identiteitsplatform voor applicatieteams, heeft Lucy McGrath benoemd als eerste vicepresident Privacy van het bedrijf. McGrath is als advocaat gespecialiseerd in dataprivacy. Zij is er in haar nieuwe rol verantwoordelijk voor dat Auth0 en zijn klanten dynamische privacy-uitdagingen kunnen blijven oplossen en gebruikers kunnen blijven beschermen.

McGrath heeft twintig jaar ervaring in dataprivacy bij Fortune 500-merken, waaronder Thermo Fisher Scientific, Promontory Financial Group (een IBM-bedrijf), NBCUniversal, Salesforce en TJX Europe. Als vicepresident Privacy van Auth0 gaat ze de wereldwijde dataprivacyprogramma's leiden, privacy-by-design-principes verder inbedden in de producten en processen van Auth0 en werkt ze aan het vormgeven van een privacy-cultuur binnen het bedrijf en voor klanten. McGrath is afgestudeerd in informatierecht en gegevensbescherming en werkt vanuit Londen.

“Identity management en privacy zijn zonder twijfel onderling met elkaar verbonden, want identiteit gaat om mensen", zegt Eugenio Pace, CEO en medeoprichter van Auth0. “De diepgaande expertise van Lucy en haar uitgangspunt om de mens centraal te stellen is belangrijk voor Auth0 en zijn klanten die hun weg moeten zoeken door het complexe wereldwijde dataprivacy-landschap.”

Volgens Cisco’s 2021 Data Privacy Benchmark Study is het sentiment wat betreft privacywetgeving zeer positief. Investeren in privacy maakt bedrijven innovatiever en aantrekkelijker voor klanten. McGrath gaat helpen om de verbinding tussen privacy en identity management te versterken. Doel is om Auth0-klanten in staat te stellen om te innoveren in overeenstemming met bestaande en opkomende wereldwijde regelgeving zoals GDPR, CCPA en Amerikaanse privacywetten, de Braziliaanse LGPD en Japanse APPI.

“Het is duidelijk uit de waarden van Auth0 dat het bedrijf om mensen geeft – en dat is wat mij naar deze rol trok. De mogelijkheid om contact te hebben met een toenemend aantal klanten in diverse sectoren en regio's en om deze te ondersteunen, is heel interessant”, zegt McGrath. “Privacy is dynamisch. Het is een groot deel van mijn rol om onze medewerkers en klanten in staat te stellen om risico's te beheersen en te reageren op het tempo van veranderingen. Ik heb het geluk om te werken met een innovatieve, belangrijke technologie, met behoud van de waardigheid en het respect van de werknemers, klanten en partners die deel uitmaken van Auth0.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!