Syntax breidt SAP op AWS aanbod uit door overname van Linke

17-04-2021 | door: Witold Kepinski

Syntax breidt SAP op AWS aanbod uit door overname van Linke

Syntax, een multi-cloud en multi-ERP beheerde cloudprovider voor bedrijfskritische applicaties uit Montreal (Canada), breidt zijn wereldwijde aanwezigheid uit door de overname van Linke, een Europese specialist van SAP op Amazon Web Services (AWS) -oplossingen in de Iberische, Franse en Scandinavische markten.

Syntax biedt momenteel cloudoplossingen en -services aan klanten in verschillende grote industrieën, waaronder productie, gezondheidszorg, bouw, transport, nutsbedrijven en meer.

Met deze overname combineert Syntax zijn eigen gerenommeerde capaciteiten met die van Linke, waardoor het nog meer bedrijven in de bredere EMEA-markt kan helpen bij hun reizen naar de Cloud. Syntax is een portefeuillebedrijf van Novacap, aPrivate-equityfirma uit Montreal.

Linke, opgericht in 2010, heeft talloze bedrijven geholpen bij het navigeren en implementeren van complexe cloudmigraties met hun expertise en innovatieve SAP- en AWS-oplossingen. Het bedrijf was een van de eerste AWS Partner Network (APN) -bedrijven die de Premier Consulting Partner-status behaalde en werd in 2020 SAP Gold Partner, de hoogste categorie van het SAP PartnerEdge-programma.

"Syntax staat bekend om zijn toewijding aan innovatie, onze mensen en onze klanten. Toen we op zoek waren naar een bedrijf met een vergelijkbare mentaliteit dat ons zou kunnen helpen onze aanwezigheid in Europa uit te breiden, hadden we geen beter bedrijf kunnen vinden dan Linke", aldus Christian Primeau , wereldwijde CEO van Syntax. "Linke's ongeëvenaarde expertise in het implementeren, migreren, bedienen en automatiseren van bedrijfstoepassingen - met name SAP-workloads - op AWS en toewijding aan klantsucces is algemeen bekend. Deze transactie biedt Syntax een geweldige kans om de indrukwekkende mogelijkheden van Linke verder te ontwikkelen en nog meer klanten te helpen bereiken hun clouddoelen."

Syntax zal zich richten op het uitbreiden van Linke's AWS Professional Services-praktijk door het uitbreiden van het Europese advies- en migratie-aanbod in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en in Noord- en Zuid-Amerika. Bovendien zullen Syntax-klanten profiteren van de toevoeging van innovatieve, nieuwe oplossingen en technologieën, waaronder AWS Connector voor SAP, Emory Cloud Backup voor SAP HANA en SAP Automation Platform. "In de afgelopen 10 jaar hebben we Linke gevestigd als een leider in Europa voor SAP op AWS-omgevingen, waarbij we projecten ontwikkelen in 17 landen", aldus Chabier Sanvicente , medeoprichter en CEO van Linke. "Door onze expertise te bundelen met Syntax kunnen we sneller groeien, onze internationale expansie versnellen, de ontwikkeling en capaciteit van onze oplossingen verbeteren en onze waardepropositie uitbreiden zodat onze klanten hun bedrijf kunnen transformeren en innoveren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud