TCO Certified: Eerste servers gecertificeerd op duurzaamheid

HPE server

19-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

TCO Certified: Eerste servers gecertificeerd op duurzaamheid

De eerste servers zijn door getoetst op de duurzaamheidscriteria van TCO Certified. Hewlett Packard Enterprise neemt nu het voortouw op dit gebied en heeft zijn eerste servers gecertificeerd.

TCO Certified is een wereldwijde duurzaamheidscertificering voor IT-producten. Met milieutechnische en sociale criteria omvat TCO Certified de volledige levenscyclus van het product, inclusief de verantwoordelijkheid van de toeleveringsketen, het gebruik van veilige stoffen voor de vervaardiging en de bevordering van de circulaire economie. Deze levenscyclus benadering zorgt ervoor dat er meer circulaire producten beschikbaar zijn voor inkopers.

Hogere eisen rondom duurzaamheid

Organisaties eisen steeds vaker IT-producten met een hogere duurzaamheid. Voor de meeste inkopers is het een uitdaging om te controleren of de duurzaamheidsclaims van de IT-merken voor hun producten exact zijn. TCO Certified maakt een dergelijke onafhankelijke verificatie altijd inbegrepen. De naleving van alle criteria wordt tijdens de gehele geldigheidsduur van het certificaat onafhankelijk geverifieerd. Dit zorgt ervoor dat consumenten en professionele inkopers de beschikking krijgen over nauwkeurige en vergelijkbare informatie.

“Jaarlijks wordt er meer dan 20.000 uur geïnvesteerd in de verificatie van de conformiteit van producten en de fabrieken waar ze worden gemaakt volgens de criteria van TCO Certified. Wij weten dat alleen een zelfverklaring niet genoeg is om verandering teweeg te brengen — producttesten in onafhankelijke laboratoria en fabrieksinspecties door onafhankelijke auditors zijn cruciaal," verklaart Sören Enholm, CEO van TCO Development, de organisatie achter TCO Certified.

HPE gaat voorop

Hewlett Packard Enterprise is het eerste merk waarvan de servers voldoen aan de strenge criteria van TCO Certified voor datacenterproducten. “We verwachten dat meer merken hun voorbeeld volgen. De belangstelling voor onze productcategorieën van datacenters is groot, zowel vanuit de sector die streeft naar een TCO-certificering voor hun producten als vanuit inkopers die vragen om producten met onafhankelijk gecontroleerde duurzaamheidsclaims," vervolgt Sören Enholm.

“Via onze Product Finder kan iedereen zoeken naar gecertificeerde producten en gegevens raadplegen betreffende hun duurzame prestaties. Onze nieuwe Product Watcher functies maken het ook voor kopers eenvoudig om specifieke duurzaamheidsindicatoren en productcategorieën te traceren," zegt Sören Enholm.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters