iProov ondersteunt beschikbaarheid van itsme in Nederland

21-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

iProov ondersteunt beschikbaarheid van itsme in Nederland

itsme, een speler op het gebied van digitale identificatie, kiest de Genuine Presence Assurance-technologie van iProov ter ondersteuning van zijn wereldwijde groei.

Itsme is de digitale identiteitsapp van België en wordt momenteel gebruikt door meer dan 35% van de Belgische bevolking. Meer dan 150 bedrijven in de private sector zoals banken en verzekeringsmaatschappijen en de Belgische overheid hebben itsme omarmd. itsme maakt identificatie, veilige onboarding, authenticatie op websites of apps, bevestiging van transacties en gekwalificeerde elektronische handtekeningen mogelijk, allemaal op het hoogste beveiligingsniveau. Itsme werd in 2018 door de Belgische overheid erkend als officiële vorm van digitale identiteit en in 2019 op Europees niveau in 2019 (LOA high eIDAS).

Ook in Nederland beschikbaar

Consumenten in Nederland hebben voortaan ook toegang tot de ID-oplossing van itsme en kunnen ze zichzelf veilig authenticeren en gebruikmaken van digitale diensten. iProov verifieert de gezichten van nieuwe gebruikers, ongeacht het mobiele apparaat.

“We hadden een technologiepartner nodig om onze missie te ondersteunen om veilige digitale identiteiten voor iedereen beschikbaar te maken”, zegt Stephanie De Bruyne, CEO van itsme. “iProov was de voor de hand liggende keuze. Ze hebben privacy en veiligheid hoog in het vaandel staan en bieden toekomstbestendige, geavanceerde technologie waarmee we gebruikers internationaal kunnen identificeren.”

Voldoen aan internationale standaarden

Onboarding voor een eIDAS-gekwalificeerde handtekening van hoog niveau moet voldoen aan zeer veeleisende, onafhankelijk gecontroleerde en gecertificeerde internationale standaarden. Voorheen kon hier alleen aan voldaan worden door een persoonlijke vergadering of videogesprek. Itsme zorgt ervoor dat deze kostbare en lastige methoden niet nodig zijn door de snellere, gemakkelijkere, minder kostbare en veiligere oplossing van iProov te gebruiken.

De Genuine Presence Assurance-technologie van iProov stelt gebruikers in staat om op een veilige en eenvoudige manier de itsme-service te gebruiken. Een gebruiker scant zijn identiteitsbewijs met zijn mobiele apparaat. Vervolgens kan deze binnen enkele seconden zijn gezicht scannen. iProov-technologie garandeert dat de gebruiker de juiste persoon is die overeenkomt met de identiteit in het document, dat het om een echte persoon gaat en dat deze zich op dit moment authenticeert. Het iProov-proces zorgt voor meer inclusiviteit doordat gebruikers geen instructies hoeven volgen of woorden hoeven uit te spreken.

Andrew Bud, oprichter en CEO van iProov: “We zijn verheugd samen te werken met itsme, een echte pionier in het leveren van diensten voor een betrouwbare digitale identiteit. Ik heb enorm veel respect voor hoe itsme succesvol het gebruik van digitale identiteit in België heeft gestimuleerd. Het is daarom een voorrecht om samen te werken aan een oplossing voor Nederland. Dit is wederom een bewijs dat iProov de technologie bij uitstek is voor Europese eIDAS-providers."

itsme maakt identificatie, veilige onboarding, authenticatie op websites of apps, bevestiging van transacties en gekwalificeerde elektronische handtekeningen mogelijk, allemaal op het hoogste beveiligingsniveau. Itsme werd in 2018 door de Belgische overheid erkend als officiële vorm van digitale identiteit en in 2019 op Europees niveau in 2019 (LOA high eIDAS).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Deals
Security