Tech Data sluit overeenkomst met Cradlepoint

20-04-2021 | door: Redactie

Tech Data sluit overeenkomst met Cradlepoint

Tech Data heeft een pan-Europese overeenkoms gesloten met Cradlepoint, speler in cloudoplossingen voor LTE (long-term evolution) en draadloze 5G netwerkranden. Dankzij deze overeenkomst kunnen partners van Tech Data in Europa nu de draadloze edgerouters en de NetCloud-service van Cradlepoint aanbieden. NetCloud is een platform voor abonnementen waarmee monitoring, beheer, beveiliging en analyse via de cloud wordt geleverd.

Met de oplossingen van Cradlepoint kunnen partners van Tech Data next-generation connectiviteitsoplossingen voor draadloos WAN aanbieden en implementeren voor fysieke winkels, magazijnen en logistiek, digital signage, bewaking, draadloze verbinding voor gasten, LTE failover, openbaar vervoer, slimme steden en meer.

IDC verwacht dat de marktwaarde van LTE- en 5G-infrastructuur in 2024 tot meer dan USD 5,7 miljard zal stijgen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) over 5 jaar van 43,4%. Tech Data bouwt een portfolio op van resultaatgerichte branche-, edge- en mobiliteitsoplossingen om partners in staat te stellen van deze snel groeiende markt te profiteren. Partners worden hierbij ondersteund door de trainingsprogramma’s, technische expertise en het as-a-service-assortiment van Tech Data.

Stephen Nolan, Senior Vice-President Endpoint Solutions, Europa bij Tech Data, vertelde het volgende: “5G-technologie brengt een nieuwe en onderscheidende innovatiegolf met zich mee en biedt de partners in ons ICT-ecosysteem aanzienlijke kansen. In deze context is Cradlepoint een fantastische aanvulling op ons assortiment voor vendors. Met de 4G LTE- en 5G-portfolio kunnen bedrijven betrouwbare, efficiënte mobiele draadloze connectiviteit van bedrijfsklasse implementeren en hun bereik in de regio uitbreiden.”

Eric Purcell, Senior Vice-President, Global Partner Sales bij Cradlepoint, zei: “De vraag naar draadloos WAN in Europa en wereldwijd neemt toe en bedrijven gaan steeds meer over op mobiele 4G- en 5G-netwerken voor draadloze connectiviteit. Dit is het perfecte moment voor onze nieuwe overeenkomst met Tech Data. Resellers, partners en system integrators kunnen deze kans nu volop aangrijpen met de producten en services die ze nodig hebben om bedrijven van elke grootte van betrouwbare, schaalbare en beveiligde mobiele connectiviteit te voorzien.”

Cradlepoint werd in november 2020 overgenomen door Ericsson en werkt als een onafhankelijk bedrijf onder zijn eigen merk. Ericsson werd benoemd tot leidinggevend bedrijf in 2021 Gartner Magic Quadrant voor 5G-netwerkinfrastructuur.

Neem contact op met [email protected] voor meer informatie over Tech Data's portfolio van Cradlepoint-oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud