IBM omzet blijft stabiel in eerste kwartaal

21-04-2021 | door: Witold Kepinski

IBM omzet blijft stabiel in eerste kwartaal

IBM boekte in zijn eerste kwartaal van 2021 een omzet van 17,7 miljard dollar. Cloud & Cognitive Software omzet was 4 procent hoger (1 procent hoger gecorrigeerd voor valuta). IBM Systems omzet was 4 procent hoger (2 procent hoger gecorrigeerd voor valuta). IBM’s Global Business Services omzet was 2 procent hoger (1 procent lager, gecorrigeerd voor valuta). De nettowinst kwam uit op 955 miljoen dollar.

De totale cloudomzet bedroeg 6,5 miljard dollar, een stijging van 21 procent (een stijging van 18 procent gecorrigeerd voor afgestoten bedrijven en valuta).

De omzet van Red Hat steeg met 17 procent (15 procent, gecorrigeerd voor valuta).

De schuld is sinds eind 2020 met 5,1 miljard dollar afgenomen.

"Sterke prestaties dit kwartaal in de cloud, aangedreven door een toenemende acceptatie door klanten van ons hybride cloudplatform, en groei in software en consulting, hebben ons in staat gesteld om een solide start van het jaar te maken", aldus Arvind Krishna, IBM-voorzitter en CEO. "Hoewel we nog meer werk te doen hebben, zijn we ervan overtuigd dat we een omzetgroei over het hele jaar kunnen realiseren en onze aangepaste vrije kasstroomdoelstelling in 2021 kunnen halen."

Lees ook de analyse over IBM op nextplatform.com.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware