Wouter Hoeffnagel - 21 april 2021

VK start onderzoek naar overname ARM door NVIDIA

VK start onderzoek naar overname ARM door NVIDIA image

De Britse mededingingsautoriteit start een onderzoek naar een potentiële overname van ARM door NVIDIA. Het onderzoek brengt specifiek in kaart of de overname impact heeft op de nationale veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. Ook wordt de impact op de concurrentie op de markt onderzocht.

Het onderzoek is aangekondigd door de Britse Competition and Markets Authority (CMA). Het onderzoek volgt op de aankondiging van NVIDIA dat het bedrijf ARM wil overnemen voor een bedrag van 40 miljard dollar, omgerekend zo'n 33 miljard dollar. De deal wordt wereldwijd onderzocht, waarbij met name de impact op de concurrentie op de markt veel aandacht krijgt.

Op termijn komt de Britse CMA met een rapport waarin advies wordt gegeven over eventuele problemen op het gebied van jurisdictie en concurrentie. Ook omvat het rapport een samenvatting van potentiële veiligheidsproblemen die een consultatie van derde partijen oplevert. Nadat de eerste fase van het onderzoek is afgerond kunnen de Britse autoriteiten de transactie goedkeuren, extra eisen stellen aan de overname of verder onderzoek uitvoeren.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!